Καρέ καρέ ο ιατρικός έλεγχος των επιβατών για κορωνοϊό όταν φτάνουν στο "Ελ. Βενιζέλος" από το εξωτερικό (φωτό)

Πως γίνεται η διαδικασία του ελέγχου...

Αναρωτιέστε πως γίνονται τα τεστ κορωνοϊού στους επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" της Αθήνας από το εξωτερικό;

Ειδικά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους στους επιβάτες που φτάνουν στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού, φορώντας προστατευτικές στολές και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

 

Αυτό το διάστημα και μέχρι και τις 14 Ιουνίου όλοι οι πολίτες που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό.

Εάν βρεθούν θετικοί στον ιό παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ αν είναι αρνητικοί οφείλουν να παραμείνουν σε καραντίνα 7 ημέρες.

Από τις 15 Ιουνίου και μετά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η μέθοδος αυτή του υποχρεωτικού τεστ και καραντίνας θα εξακολουθήσει να γίνεται για τους επιβάτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης της COVID-19, όπως αξιολογούνται από τον οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αεροπορική ασφάλεια (EASA).

Οι επιβάτες, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας συμπληρώνουν και ένα ειδικό έντυπο ατομικών στοιχείων.

Μετά τις 15 Ιουνίου, οι πολίτες που έρχονται από χώρες χωρίς υψηλό κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, θα γίνονται δεκτοί χωρίς περιορισμούς, ενδέχεται όμως να υποβληθούν σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους, καθώς από όλες τις πτήσεις ένας συγκεκριμένος αριθμός επιβατών θα κάνει το τεστ.

Νέες, πρωτόγνωρες συνθήκες έχει επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού...

(Photo: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ