Οργισμένος ο πρίγκιπας Άντριου για την εμπλοκή στην υπόθεση του παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν: 3 φορές ζήτησα να καταθέσω

Οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν επίσημα να καταθέσει ο πρίγκιπας Άντριου ως μάρτυρας στην έρευνα για την υπόθεση Τζέφρι Έπσταιν. 

Ο Τζέφρι Έπσταϊν, συνελήφθη στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, από πράκτορες του FBI, για σωματεμπορία αλλά και για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών σε Φλόριντα και Νέα Υόρκη.

Το 2008, όμως είχε καταδικαστεί ξανά σε 18 μήνες φυλάκιση για παιδεραστία, μετά από ένα σκάνδαλο πολλών ετών και άπειρα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι διοργάνωνε «σεξουαλικά πάρτι» με ανήλικα κορίτσια και προσκαλεσμένους διάσημους φίλου του, πολιτικούς, επιχειρηματίες και γαλαζοαίματους.

Ο Έπσταϊν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και 14 ετών. Οι αρχές υποστήριζαν επίσης ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα και έδινε εντολές σε άλλα πρόσωπα να κακοποιούν νεαρές γυναίκες. Όμως έκανε συμφωνία με τις αρχές, δηλώνοντας ένοχος για μια κατηγορία ήσσονος σημασίας. Εξέτισε ποινή 13 μηνών σε μια κομητειακή φυλακή και στο διάστημα αυτό του επιτρεπόταν να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο στο παλάτι - Σε υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου κατονομάζεται ο πρίγκιπας Άντριου, γιος της Ελισάβετ!

 

Ο πρίγκιπας Αντριου, θα βοηθήσει τις αμερικανικές αρχές για τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις στην έρευνα για τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι του.

 

Οι αρχές των ΗΠΑ είχαν κατηγορήσει τον πρίγκιπα Αντριου ότι δεν συνεργάζεται στην έρευνα. Πιο αναλυτικά το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης επικοινώνησε με τις Βρετανικές αρχές και υπέβαλλε επίσημο αίτημα για την υπόθεση αυτή.

Φωτογραφίες: DailyMail 

 

Δείτε επίσης: Τι αποκαλύπτει η «σκλάβα» του σεξ του πρίγκιπα Άντριου για το ροζ σκάνδαλο που αναστατώνει το παλάτι του Μπάκιγχαμ! (φωτό)

 

«Μπορεί να γίνει κλήτευση για να δώσει αποδείξεις στο δικαστήριο. Όμως, δεν μπορεί να υποχρεωθεί να πει κάτι που μπορεί να τον ενοχοποιήσει», δήλωσε ο Μπεν Κιθ, δικηγόρος, αναλύοντας το τι σημαίνει το αίτημα των αμερικανικών αρχών. «Αλλά, αν αρνηθεί να δώσει στοιχεία, οι Αμερικανοί εισαγγελείς μπορεί να σκεφτούν ότι έχει κάτι να αποκρύψει και μετά να σκεφτούν να του απαγγείλουν κατηγορίες», συμπλήρωσε ο ίδιος, σύμφωνα με την DailyMail.

 

Δείτε επίσης: Tweet "φωτιά" της κοπέλας που δηλώνει ότι κακοποιήθηκε από τον πρίγκιπα Άντριου: "Φοβάμαι για την ζωή μου" 

 

Ο πρίγκιπας Άντριου θα μπορούσε να δώσει κατάθεση εθελοντικά, χωρίς όρκο. Οι αμερικανικές αρχές διατηρούν όμως το δικαίωμα να ακολουθήσουν μία πιο επιθετική οδό, με εμφάνιση του Βρετανού πρίγκιπα σε δικαστήριο του Λονδίνου για ένορκη προφορική ή έγγραφη κατάθεση.

 

Δείτε επίσης: Σάλος με τις φωτογραφίες του Μπιλ Κλίντον σε ταξίδι με το "Lolita Express" του παιδόφιλου που αυτοκτόνησε Τζέφρι Έπσταϊν

 

Ο 60χρονος πρίγκιπας έχει αποσυρθεί από τα πριγκιπικά του καθήκοντα μετά από το σκάνδαλο και τις κατηγορίες σε βάρος του, τις οποίες κάθε άλλο παρά απέκρουσε ικανοποιητικά σε μία «καταστροφική» όπως χαρακτηρίστηκε συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ