Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος: Κάποιοι συμπολίτες μας πήραν αψήφιστα τον ιό - Εγρήγορση για τα 97 νέα κρούσματα

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε σε δεύτερο lockdown» ανέφερε ο καθηγητής.

Σε συναγερμό βρίσκεται η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά τα 97 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Ο καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος, μίλησε για το θέμα στον ΣΚΑΪ.

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός αλλά θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση» ανέφερε ο καθηγητής, ενώ συμπλήρωσε «Αυτό που συνέβη στην χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες είναι αυτό που αποκαλώ "το παράδοξο της πρόληψης"».

Στη συνέχεια, δε, εξήγησε πως επειδή ως χώρα δεν είχαμε πολλά κρούσματα, πολλοί ήταν οι πολίτες που χαλάρωσαν και πήραν από ένα σημείο κι έπειτα το θέμα αψήφιστα.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε σε δεύτερο lockdown» τόνισε ο κ. Μόσιαλος, ενώ συμπλήρωσε πως κατά την άποψή του δεν θα πρέπει να υπάρξουν ούτε τοπικά lockdown.

«Aν προσέξουμε δεν θα υπάρχει λόγος να γίνεται ένα lockdown επειδή καταγράφονται ορισμένα περιστατικά σε έναν νομό της χώρας» ανέφερε, επίσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ