Πρωινή γυμναστική: Ποια τα οφέλη της - Είναι όντως καλύτερη;

Πώς να τα καταφέρεις μέσα από 12 ουσιαστικά βήματα.

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας αποκάλυψε ότι η πρωινή άσκηση μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα έδειξε ότι η χρονική στιγμή της ημέρας είναι μια σημαντική μεταβλητή για τα οφέλη της άσκησης και τις θεραπευτικές της συνέπειες ειδικότερα για ασθενείς με μεταβολικές διαταραχές.

Σύμφωνα με τον Paolo Sassone-Corsi, Ph.D., καθηγητή Donald Bren και διευθυντή του Κέντρου Επιγενετικής και Μεταβολισμού στην Ιατρική Σχολή του UCI, χρησιμοποιήθηκαν τα ποντίκια, για να συγκριθεί ο αντίκτυπος της άσκησης στον μεταβολισμό των σκελετικών μυών σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Με βάση αυτές τις μετρήσεις αποκαλύφθηκε ότι η άσκηση στη σωστή ώρα της ημέρας – γύρω στα μέσα του πρωινού – έχει ως αποτέλεσμα να μεταφέρεται περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρα και μια πιο αναζωογονητική επίδραση στο σώμα.

Μέχρι τώρα, είναι γνωστό ότι ο χρόνος πρόσληψης τροφής είναι σημαντικός, αλλά δεν ήταν σαφές εάν οι επιδράσεις της άσκησης στον ενεργειακό μεταβολισμό περιορίζονται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους της ημέρας.

Υπάρχει εξήγηση για αυτό;Η άσκηση διεγείρει τον μεταβολισμό, οδηγώντας στη βελτίωση της μεταβολικής υγείας. Ενώ τα μεταβολικά οφέλη από την άσκηση έχουν αποκαλυφθεί εκτενώς, το ζήτημα του πότε είναι καλύτερο να ασκηθεί κάποιος έχει παραμείνει ουσιαστικά ανεξερεύνητο.

Χρησιμοποιώντας μεταγραφικές και μεταβολικές προσεγγίσεις υψηλής απόδοσης, η ερευνητική ομάδα εντόπισε σαφείς μεταβολές στον μεταβολισμό των ποντικών που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης είτε στη φάση πρώιμης ανάπαυσης (βράδυ) είτε στην πρώιμη ενεργή φάση (πρωί).

Η επίδραση της άσκησης το πρωί οδήγησε σε μεγαλύτερη χρήση των υδατανθράκων και των κετονικών σωμάτων, καθώς και στην κατανομή των λιπών και των αμινοξέων αναφέρει το logodiatrofis

Τα αποτελέσματά έδειξαν σαφώς ότι η ώρα της ημέρας είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την ενίσχυση της ευεργετικής επίδρασης της άσκησης σε αμφότερες τις μεταβολικές οδούς εντός του σκελετικού μυός και της συστηματικής ενεργειακής ομοιόστασης.

Ωστόσο, αν η πρωινή γυμναστική δεν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμά σου υπάρχουν κι άλλες πρωινές συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις και θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ