Σπύρος Σούλης: Έτσι θα ανανεώσετε το μπάνιο σας, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα!

8 αλλαγές που σίγουρα αντέχει η τσέπη σας!

Η ανανέωση δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και για να σας αποδείξουμε τον ισχυρισμό μας, παρακάτω σας παρουσιάζουμε 8 τρόπους για να ανανεώσετε το μπάνιο σας χωρίς να δηλώσετε χρεωκοπία!

#1 Βάλτε λίγο glam στη ζωή σας Κι όμως ό,τι είναι glamourous δεν είναι απαραίτητα και σούπερ ακριβό. Για να κάνετε το μικρό μπάνιο σας να μοιάζει με παλάτι, αρκεί να σκεφτείτε έξυπνα. Βάλτε, λοιπόν, σε αυτό έναν καθρέφτη υπερπαραγωγή και συνδυάστε τον με μεταλλικές πινελιές στα ντουλάπια και τα αξεσουάρ σας. Σας το εγγυόμαστε: μέχρι και η βασίλισσα της Αγγλίας θα το ζηλέψει.

Βάλτε λίγο glam στη ζωή σας

#2 Αλλάξτε χρώματα ... όχι από το κακό σας αλλά προς χάριν της ανανέωσης που θέλετε να έρθει στο μπάνιο σας. Τι εννοούμε; Μπορεί τα ντουλάπια του μπάνιου σας να σας ικανοποιούν λόγω κατασκευής, χώρου και άνεσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα αλλάξετε!

Αρκεί ένα χέρι μπογιά για να τους δώσετε άλλη όψη, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Οι σκούρες και ματ αποχρώσεις είναι ξανά στη μόδα. Δείτε εδώ 8 τρόπους για να ανανεώσετε το μικρό μπάνιο σας. Συνδυάστε μια ταπετσαρία με άσπρο φόντο και μοτίβο στο ίδιο χρώμα με το χρώμα που θα βάψετε τα ντουλάπια σας.

Λίγη μπογιά και το μπάνιο σας θα γίνει... καινούριο!

#3 Κάντε χώρο Καμιά φορά η μόνη ανανέωση που χρειάζεται ένας χώρος είναι η καλύτερη οργάνωση. Για να αυξήσετε τους αποθηκευτικούς χώρους του μπάνιου σας, επομένως, πρέπει να σκεφτείτε έξυπνα. Εάν, λοιπόν, δεν έχετε χώρο και το μπάνιο σας είναι μικρό τοποθετήστε στα συρτάρια και στα ντουλάπια όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ μπάνιου: από τις πετσέτες και την οδοντόβουρτσά σας μέχρι το σαπούνι και το ρολό υγείας.

Μην γεμίζετε έναν χώρο μικρό με πράγματα γιατί δεν θα φαίνεται καθόλου ωραίο και οργανωμένο. Εάν δεν έχετε πολύ χώρο στα ντουλάπια προμηθευτείτε πολύ οικονομικά φθηνές πλαστικές ραφιέρες και τοποθετήστε τις μέσα για περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

Συρταριέρα και στο μπάνιο!

#4 Παίξτε 50/50 Η ανακαίνιση και η ανανέωση του μπάνιου σας δεν είναι απαραίτητο να φέρει δραστικές αλλαγές σε όλο τον χώρο σας. Αν για παράδειγμα δεν... τρελαίνεστε για τα πλακάκια του μπάνιου σας, μπορείτε να τα διατηρήσετε μόνο για το μισό μπάνιο σας (π.χ. την κάτω πλευρά κάθε τοίχου) και να τα αντικαταστήσετε με καινούρια στο υπόλοιπο μισό.

Αλλάξτε μόνο τα βασικά στο μπάνιο σας.

#5 Δείτε φως Δεν χρειάζεται να σας (ξανα)πούμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο φωτισμός για κάθε χώρο του σπιτιού σας. Με άλλα λόγια, αλλάζοντας απλά και μόνο το φωτισμό ή το φωτιστικό του μπάνιου σας, θα καταφέρετε να ανανεώσετε τον χώρο σας με μια και μόνο κίνηση. Δείτε εδώ τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το φωτισμό. Αποφύγετε τα κλασικά φωτιστικά μπάνιου πάνω από τον καθρέφτη και τολμήστε να τοποθετήσετε στο ταβάνι μια απλίκα οροφής για ένα μπάνιο κόσμημα.

Νέο φως, άλλο μπάνιο!

#6 Αλλάξτε... οπτική Και με αυτό εννοούμε το εξής: δεν είναι απαραίτητο το μπάνιο σας να έχει ντουλάπια. Στη θέση τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλωτά ράφια, ραφιέρες ή συρταριέρες που δίνουν στον χώρο τον πολυτελή, μοντέρνο ή κομψό τόνο που ονειρεύεστε.

Σκεφτείτε εναλλακτικά για το μπάνιο σας.

#7 Χτυπήστε (νέο) μέταλλο Το μπάνιο σας είναι παλιό αλλά δεν έχετε χρήματα για ολική ανανέωση; Κανένα πρόβλημα. Αλλάξτε την μπαταρία του ντους και του μπάνιου – θα εντυπωσιαστείτε από τη μεγάλη διαφορά που κάνει αυτή η μικρή αλλαγή. 

Tip: Επιλέξτε εκείνες που είναι κατασκευασμένες από χαλκό ή μπρούντζο, διότι εκτός από όμορφη εμφάνιση και απόδοση έχουν και διάρκεια. Tέλος, μην ξεχνάτε ότι όταν επιλέγετε καινούργια μπαταρία μπορείτε να αλλάξετε στυλ, αλλά θα χρειαστεί να παραμείνετε στις ίδιες διαστάσεις, διαφορετικά θα πρέπει να αντικαταστήσετε και νιπτήρα προκειμένου να ταιριάζει στη νέα εγκατάσταση. Σπίτι στο ενοίκιο; Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την κουζίνα των ονείρων σας.

Αλλάξτε τις μπαταρίες σας - κυριολεκτικά.

#8 Κρεμάστε κουρτίνες Η σωστή κουρτίνα θα χαρίσει στον χώρο σας στιλ και προσωπικότητα. Στη θέση των κλασικών λευκών και άτονων, προτιμήστε μια εμπριμέ κουρτίνα με κάποιο χαρούμενο και ιδιαίτερο γεωμετικό μοτίβο, όπως αναφέρει το spirossoulis.com.

Η σωστή κουρτίνα θα χαρίσει στο χώρο σας στυλ και προσωπικότητα

Προτιμήστε μια κουρτίνα σε μια γκρι απόχρωση και δώστε ένταση στο μπάνιο με κίτρινες διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ