Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Story of the day: 20χρονη ασθενής κορωνοϊού υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων – Καταστράφηκαν ανεπανόρθωτα

Η 20χρονη δεν αντιμετώπιζε στο παρελθόν προβλήματα υγείας... 

Μια 20χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων στο Σικάγο, καθώς καταστράφηκαν “ανεπανόρθωτα” από τον κορωνοϊό.

«Η μεταμόσχευση πνευμόνων ήταν η μοναδική ευκαιρία της να επιβιώσει», δήλωσε η Έινκιτ Μπάρατ, η επικεφαλής της μονάδας θωρακοχειρουργικής στο νοσοκομείο Northwestern του Σικάγο, σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Πρόκειται προφανώς για την πρώτη μεταμόσχευση αυτού του είδους στις ΗΠΑ, όχι όμως στον κόσμο, καθώς Κινέζοι γιατροί έκαναν διπλή μεταμόσχευση τον Μάρτιο.

Η 20χρονη δεν αντιμετώπιζε στο παρελθόν προβλήματα υγείας όμως νόσησε βαριά από το νέο κορονοϊό, σε βαθμό που χρειάστηκε να νοσηλευτεί 6 εβδομάδες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Για πολλές ημέρες, υπήρξε η πιο βαριά ασθενής στη μονάδα εντατικής θεραπείας Covid και πιθανόν σε ολόκληρο το νοσοκομείο», εξηγεί η Μπεθ Μάλσιν, πνευμονολόγος στο Northwestern αναφέρει το ΑΠΕ.

Ωστόσο, χρειάστηκε να περιμένουν για να γίνει η μεταμόσχευση, προκειμένου η ασθενής να βγει αρνητική στον κορονοϊό.

«Πώς μια γυναίκα με καλή υγεία, ηλικίας περίπου 20 ετών, έφθασε σε αυτήν την κατάσταση; Έχουμε ακόμη να μάθουμε τόσα πολλά για την Covid-19», συμπλήρωσε ο πνευμονολόγος Ρέιντ Τόμικ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ