Πως να φορέσεις την Tie Dye τάση και τρόποι για να φτιάξεις πανεύκολα τα δικά σου ρούχα

Ένα από τα top fashion trends για το Καλοκαίρι του 2020 είναι το Tie Dye. Το ιδιαίτερο αυτό ψυχεδελικό print κάνει δυναμικό comeback από την δεκαετία των ’90s, αν και στην ουσία έχει τις ρίζες του στα ’60s και ’70s.

Αποπνέει έναν καλοκαιρινό αέρα και την ξεγνοιασιά της εποχής. Γι’ αυτό άλλωστε και οι διάσημοι οίκοι μόδας το επέλεξαν ως μια από τις κυρίαρχες τάσεις της σεζόν.

Μπορεί να φορεθεί τόσο σε casual όσο και σε πιο επίσημες εμφανίσεις ανάλογα με το σχέδιο του ρούχου που θα επιλέξεις. Επίσης, αποτελεί μια πολύ καλή βάση για την δημιουργία ενός boho style look.

Η πιο χαρακτηριστική επιλογή για να φορέσεις tie dye είναι σε t-shirt. Βέβαια, θα το βρεις να κοσμεί εξίσου όμορφα καλοκαιρινά φορέματα, φούστες και παντελόνια, όσο και αξεσουάρ, παπούτσια ή μαγιό.

Το πολύχρωμο αυτό μοτίβο που μοιάζει σαν ξεβαμμένο ύφασμα, μπορεί να δημιουργηθεί εύκολα με τη βοήθεια μπογιάς για ρούχα. Αν βέβαια προτιμάς τα έτοιμα, μπορείς να το αγοράσεις από κάποιο μαγαζί. Έχει πολλές διαφορετικές μορφές με το σπιράλ να είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό.

Αν λοιπόν θες να ακολουθήσεις κι εσύ αυτή την κορυφαία τάση της μόδας, τα καθημερινά και βραδινά ντυσίματα των απανταχού fashionistas που ακολουθούν θα σου δώσουν έμπνευση.

Ιδέες για καθημερινό Tie Dye ντύσιμο

  • Ολόσωμο ροζ tie dye σορτς
  • Tie dye maxi φόρεμα
  • Casual chic style με φόρμα και μπουστάκι
  • Σετ πουκάμισο βερμούδα με την τεχνική του tie-dye
  • Ξεβαμμένη μπλούζα με άσπρο τζιν
  • Μακρυμάνικη tie dye μπλούζα με λευκό τζιν σορτς
  • Ολόσωμη τζιν φόρμα με το ξεβαμμένο εφέ
  • Chic ντύσιμο με ξεβαμμένη μπλούζα σε απαλούς παστέλ τόνους και σκισμένο τζιν
  • Tie Dye φόρμα με το ίδιο φούτερ
  • Ολόσωμο tie dye μαγιό

Λόγω του ότι το ψυχεδελικό αυτό μοτίβο κρύβει μια υπερβολή από μόνο του, ο ιδανικός συνδυασμός είναι με μονόχρωμα ρούχα. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται μια ισορροπία στο ντύσιμο και το αποτέλεσμα είναι κομψό και εντυπωσιακό.

Αν βέβαια σου αρέσει να συνδυάζεις τα prints μεταξύ τους, όπως κάνουν και οι fashionistas, μπορείς κάλλιστα να το φορέσεις με ένα petite πουά ή και με οποιοδήποτε άλλο διακριτικό σχέδιο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλές επιλογές στα χρώματα του tie-dye. Κάποιες βασίζονται στα έντονα neon χρώματα του καλοκαιριού, αλλά δεν λείπουν και τα πιο ήπια σχέδια με γήινες αποχρώσεις, παστέλ ή σκούρα μοτίβα.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η επιλογή ενός total tie-dye look με ένα φόρεμα, μια ολόσωμη φόρμα ή ακόμη και συνδυάζοντας το κάτω κομμάτι με το πάνω.

Πρόκειται για ένα print κατάλληλο για την παραλία, την βόλτα, αλλά και το γραφείο που θα σε κάνει μαγευτική φέτος το Καλοκαίρι, φτιάχνοντας σου παράλληλα και την διάθεση!

Και μην ξεχνάς, πως το μοτίβο αυτό δεν εμφανίζεται μόνο στα ρούχα. Υπάρχουν όμορφα tie dye μαγιό, αλλά και αξεσουάρ που μπορούν να ολοκληρώσουν την εμφάνιση σου ή να δώσουν λίγο παιχνιδιάρικο ύφος και χρώμα σε ένα απλό κατά τα άλλα σύνολο!

Πως να φορέσεις το ξεβαμμένο μοτίβο στη βραδινή σου έξοδο

  • Chic style ντύσιμο με κοντό τζιν tie dye σορτς, λευκό πουκάμισο και μπεζ σακάκι
  • Oversized μακρύ σακάκι με κοντό ξεβαμμένο φόρεμα και ζώνη στη μέση
  • Μακρύ αμάνικο tie dye φόρεμα με ζώνη στη μέση
  • Casual chic ντύσιμο με skinny jeans και αμάνικη ξεβαμμένη μπλούζα
  • Μίνι tie dye φόρεμα με μεσάτο σακάκι
  • Ντύσιμο με μακρύ λεπτό tie dye παλτό, λευκό τζιν και γαλάζια μπλούζα

Το Tie Dye δεν είναι ένα print που φοριέται μόνο σε casual εμφανίσεις. Μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό και όχι μόνο επίσημο ντύσιμο.

Ενδιαφέρουσα πρόταση για τις βραδινές σου εμφανίσεις αποτελεί το φόρεμα. Ένα ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια αυτού του σχεδίου. Φόρεσε το σκέτο ή συνδύασε το με ένα κομψό σακάκι, αν ο καιρός το επιτρέπει και ολοκλήρωσε το look σου με γόβες ή πέδιλα.

Εναλλακτικά βάλε το αγαπημένο σου τζιν και ταίριαξε το με μια chic μπλούζα.

Αν πάλι σου αρέσει να αναδεικνύεις τα πόδια σου, υπάρχει πάντα και η επιλογή του tie dye shorts. Είναι πολύ κομψό και ιδανικό για τις καλοκαιρινές εξόδους σου αναφέρει το beautetinkyriaki

Βρες λοιπόν τον ιδανικό για εσένα τρόπο και υιοθέτησε την κορυφαία αυτή τάση της μόδας σε κάθε σου εμφάνιση.

Πως να φτιάξεις το δικό σου Tie-Dye T-shirt και άλλα ρούχα

Αν σου αρέσει να δημιουργείς ή ψάχνεις έναν τρόπο να ανανεώσεις τα παλιά σου ρούχα, δοκίμασε κι εσύ την τεχνική του Tie-Dye. Είναι εύκολη και πολύ διασκεδαστική, ενώ το αποτέλεσμα θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα.

Και μην ξεχνάς πως με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσεις κάτι μοναδικό που δεν πρόκειται να δεις να φοράει καμία άλλη στο δρόμο.

Η όλη λογική του συγκεκριμένου print βασίζεται στο βάψιμο των ρούχων με ειδικές μπογιές. Ξεκινάει επιλέγοντας το μοτίβο που θες να δημιουργήσεις και δένοντας το ύφασμα με τον κατάλληλο τρόπο.

Αφού λοιπόν προετοιμάσεις το ρούχο και το δέσεις, ξεκίνα να το πασαλείβεις με χρώμα. Μετά λύσε το και απόλαυσε το νέο σου trendy κομμάτι.

Δες αναλυτικότερα μερικούς τρόπους για να φτιάξεις το δικό σου Tie Dye T-shirt!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ