H Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει υπέροχο γλυκάκι καρύδας μέσα σε λίγα λεπτά - Θα το λατρέψετε

Εύκολο καλοκαιρινό γλυκάκι....

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ.)

400 ml φρέσκο γάλα

150 γρ. αποξηραμένη τριμμένη καρύδα (θα τη βρούμε συσκευασμένη, στα σούπερ μάρκετ ή σε καλές κάβες και καταστήματα με ξηρούς καρπούς)

Για το σερβίρισμα

1 κονσέρβα φέτες ανανά, κομμένες σε μικρά κομμάτια (ή 1 φρέσκο, ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο, χωρίς τον σκληρό, ινώδη πυρήνα του, ψιλοκομμένο)

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα και χτυπάω για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, προσθέτω την τριμμένη καρύδα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απλωθεί καλά στο μείγμα.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Παίρνω 4 – 6 μικρά φορμάκια για κρέμα καραμελέ (κανονικά μεταλλικά ή αλουμινένια μιας χρήσης) ή πυρίμαχα ατομικά φορμάκια για σουφλέ, μοιράζω το μείγμα καρύδας, φτάνοντας μέχρι 1 εκ. από τα χείλη τους και τα βάζω σε ένα βαθύ ταψάκι. Γεμίζω το ταψάκι μέχρι τη μέση με νερό (φτιάχνω δηλαδή ένα μπεν μαρί φούρνου) και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω τα γλυκάκια για 30 λεπτά.

Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφαιρώ τα φορμάκια από το νερό, τα αφήνω να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια σκεπάζω το καθένα με ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Τα βάζω στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, μέχρι να κρυώσουν καλά. Αναποδογυρίζω τα γλυκάκια σε πιάτα και τα σερβίρω σκέτα ή με κομμάτια ανανά (ή μάνγκο).

WHO IS WHO

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ