Τα γυμναστήρια ανοίγουν από τις 15 Ιουνίου - Απολυμάνσεις σε όργανα, χώρους, νέοι κανονισμοί (φωτό)

Με αυστηρούς κανόνες επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια...

Μετά από τρεις μήνες, τα γυμναστήρια πρόκειται να ανοίξουν ξανά από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Ωστόσο, εργαζόμενοι και αθλούμενοι πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας, τους οποίους ανακοίνωσε με σχετική εγκύκλιο ο ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες, ο αριθμός των παρευρισκομένων θα καθορίζεται από τα τετραγωνικά του εκάστοτε γυμναστηρίου, όπως συμβαίνει και με όλους τους κλειστούς χώρους.

Παράλληλα, πριν την έλευσή του στον χώρο ο αθλούμενος θα πρέπει να ενημερώνει τους υπεύθυνους του γυμναστηρίου, ενώ για όλους όσοι εισέρχονται στο γυμναστήριο θα υπάρχει πλήρης καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) καθώς και του είδους και της διάρκειας της άσκησης.

Επίσης, έχει καθοριστεί ότι η απόσταση ανάμεσα στα όργανα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο μέτρα.

Στην είσοδο και σε εμφανή σημεία εσωτερικά του γυμναστηρίου, θα πρέπει να είναι αναρτημένες οδηγίες που αφορούν στους κανόνες αναπνευστικής υγιεινής, στην εφαρμογή της υγιεινής των χεριών, καθώς και στα συμβατά συμπτώματα για COVID-19 λοίμωξη.

Στον χώρο θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για επαρκές υγειονομικό υλικό, όπως αλκοολούχα αντισηπτικά, χειρουργικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης.

Θα πρέπει, επίσης, να υπάρχουν κλειστοί ποδοκίνητοι κάδοι σε εμφανή σημεία, οι νιπτήρες στις τουαλέτες να είναι εξοπλισμένοι με υγρό σαπούνι με αντλία, καθώς και χειροπετσέτες μίας χρήσης.

Να σημειωθεί πως δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων, ντους και σάουνας, ενώ και στις τουαλέτες θα πρέπει να τηρείται φυσική απόσταση και να γίνεται συχνός καθαρισμός και απολύμανση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Το προσωπικό του γυμναστηρίου θα πρέπει να φορά απαραιτήτως μάσκα, να τηρεί αυστηρά τους κανόνες υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής, καθώς και να απέχει από την εργασία του σε περίπτωση ασθένειας.

(Photo: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Οι αθλούμενοι θα πρέπει να τηρούν και εκείνοι τις αποστάσεις ασφαλείας και τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, να πλένουν σε υψηλή θερμοκρασία τα ρούχα που φορούν στο γυμναστήριο και να χρησιμοποιούν δικές τους πετσέτες, καθώς και δικά τους όργανα γυμναστικής (πχ μπάλες, λάστιχα, στρώματα), εάν αυτό είναι εφικτό.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ