Τι δήλωσε ο άνθρωπος που βρήκε την 10χρονη εξουθενωμένη με την τσάντα της στο χέρι - Πως πήρε την Αστυνομία (Βίντεο)

«Μην πάρετε την Αστυνομία»

 

Μετά από ένα θρίλερ περίπου 48 ωρών η 10χρονη βρέθηκε σήμερα το πρωί σε βενζινάδικό στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

 

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα - Τι δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος από το «Χαμόγελου του Παιδιού» (Βίντεο) 

 

Η 10χρονη πήγε μόνη της περίπου στις 09:00 το πρωί στο πρατήριο και ο ιδιοκτήτης βλέποντάς την με την τσάντα στον ώμο, τη ρώτησε «πού πας αφού σήμερα δεν έχεις σχολείο;» και η Μαρκέλλα του είπε «θέλω να πάω σπίτι μου».

 

Ο άνδρας την ρώτησε που μένει και πως την λένε και αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για το κορίτσι που έδειχναν αυτές τις ημέρες όλα τα ΜΜΕ ότι αναζητούσαν οι Αρχές από την Πέμπτη. Ωστόσο, η μικρή του είπε «να μην καλέσει την Αστυνομία», προφανώς τρομαγμένη από όσα βίωσε. Αμέσως ο άνδρας ειδοποίησε την ΕΛΑΣ και η Μαρκέλλα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από περιπολικό της Αστυνομίας.

 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η 10χρονη ζήτησε από τον κ. Γιώργο Οικονόμου να μην ενημερώσει την Αστυνομία.

 

"Έτρωγα το πρωινό μου και το κοριτσάκι αυτό με τη σχολική τσάντα, ερχόταν από το βάθος από το Μέγαρο Μουσικής. Έδειχνε κουρασμένο κάπως, έτσι όπως την είδα με τη σχολική τσάντα, τη σταμάτησα και της είπα δεν έχει σχολείο σήμερα, πού πας. Μου απάντησε ότι ήθελε να πάει σπίτι. Την ρώτησα που μένει και μου είπε στην οδό Καισαρείας. Εγώ είχα δει στην τηλεόραση το Amber Alert. Την ρώτησα πώς τη λένε, μου είπε Μαρκέλλα και επειδή το Μαρκέλλα μου είχε αποτυπωθεί, την σταμάτησα. Περνούσε μια φίλη μου και της είπα να της κάνει παρέα μέχρι να πάρω το 100. Το κοριτσάκι σε πρώτη φάση μου είπε να μην πάρω το 100. Τώρα αυτό τι σημαίνει δεν ξέρω. Ας το βρει η αστυνομία αυτό" περιέγραψε.

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Η μαθήτρια εξαφανίστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της από το σχολείο.

 

Σύμφωνα με μαρτυρία συμμαθητή της, που επικαλούνται οι γονείς της 10χρονης, μετά το σχόλασμα και ενώ εκείνος τη συνόδευε προς το σπίτι, στα μισά της διαδρομής μια κοκκινομάλλα γυναίκα την φώναξε το με το όνομά της, λέγοντας της ότι την στέλνει η μητέρα της.

 

«Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά», φέρεται να είπε η άγνωστη κοκκινομάλλα.

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η θεία της 10χρονης απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο συμμαθητής της 10χρονης άλλη εικόνα της έδωσε στην αρχή και άλλη αργότερα, πιθανόν επηρεασμένος από την εξαφάνισή της.

 

«Μου έλεγε ότι τις ακολούθησε και τις είδε να μπαίνουν σε μια οικοδομή, κάτι το οποίο αργότερα δεν υποστήριξε. Μου είπε ότι τη γυναίκα αυτή την είχε ξαναδεί στο πάρκο που πήγαινε με τη Μαρκέλλα και μάλιστα μόνη της χωρίς παιδί.

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι κατέθεσε στις Αρχές».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ