Black lives "don't" matter: Δεύτερος μαύρος κρεμασμένος από δέντρο - Το βίντεο ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός τρίτου

Η "μαύρη κοινότητα" θρηνεί και νέους νεκρούς τις τελευταίες ημέρες...

Λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς, μπροστά στα μάτια των περαστικών, που σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο και προκάλεσε πλήθος διαδηλώσεων και ταραχών στις ΗΠΑ, η "μαύρη κοινότητα" θρηνεί και νέους νεκρούς.

Ενώ το σύνθημα "Black lives matter" εξακολουθεί να αντηχεί από άκρη σε άκρη σε όλο τον πλανήτη, δυστυχώς επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά πως Black lives "don't" matter...

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία ενός άνδρα στην Ατλάντα, ο οποίος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, αντιστάθηκε στη σύλληψη μετά από κλοπή.

Ο 27χρονος Rayshard Brooks δολοφονήθηκε εν ψυχρώ όπως φαίνεται στο βίντεο του NBC, αφού είχε προηγηθεί πάλη με τους αστυνομικούς και τον 27χρονο να καταφέρνει να τους ξεφύγει και να το βάζει στα πόδια.

 

 

Όπως έγινε γνωστό, ο αστυνομικός Garrett Rolfe, ο οποίος πυροβόλησε τον άτυχο άνδρα απολύθηκε, ενώ και η επικεφαλής της Αστυνομίας της Ατλάντα, Erika Shields, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της μία ημέρα μετά το περιστατικό, όπως αναφέρει το NBC.

Την θέση της ανέλαβε προσωρινά, ο Rodney Bryant, μέχρι πρότινος βοηθός του Αρχηγού της Αστυνομίας, ο οποίος είναι μαύρος. 

 

 

Σε δηλώσεις της, η Δήμαρχος της πόλης, Keisha Lance Bottoms, τόνισε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν καθόλου δικαιολογημένη η χρήση βίας, καθώς και πως «υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ του τι μπορούν να κάνουν και του τι πρέπει να κάνουν» οι αστυνομικοί.

 

 

Την ίδια ώρα, πολλά ερωτηματικά δημιουργεί και ο θάνατος ενός ακόμη μαύρου άνδρα, του 24χρονου Robert L. Fuller, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος από δέντρο στην περιοχή Palmdale της Καλιφόρνια.

 

 

 

 

Αν και ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, όπου δόθηκε συνέντευξη τύπου για το περιστατικό.

 

 

To οργισμένο πλήθος ζήτησε να γίνει ενδελεχής έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του 24χρονου, ενώ ζητήθηκαν και βίντεο από το σημείο, κάτι που σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχει.

 

 

Χρήστες του twitter παρουσίασαν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το αν πραγματικά ο θάνατος του Fuller οφείλεται σε αυτοκτονία, ενώ ένας χρήστης σχολίασε πως στην περιοχή υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις κάμερες ασφαλείας και είναι αδύνατο να μην υπάρχει βίντεο από το συμβάν.

 

 

 

 

Να σημειωθεί πως όπως επισημαίνουν πολλοί χρήστες του twitter, πρόκειται για τον δεύτερο μαύρο άνδρα που βρίσκεται νεκρός τις τελευταίες ημέρες και ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία.

 

 

 

 

Ο 38χρονος Malcolm Harsh βρέθηκε επίσης νεκρός, κρεμασμένος από δέντρο, στις 31 Μαΐου στο Victorville της Καλιφόρνια - 50 μίλια μακριά από το μέρος όπου βρέθηκε νεκρός με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο Robert L. Fuller.

 

 

Οι οικογένειες των νεκρών, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Καλιφόρνια, ζητούν να διερευνηθούν σε βάθος οι υποθέσεις και να χυθεί άπλετο φως στους μυστηριώδεις αυτούς θανάτους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ