Ο χρυσός κανόνας του 3 για να προσελκύσετε ευτυχία και ευημερία!

Αγάπη, εμπιστοσύνη, αυτοσεβασμό

Η αναζήτηση της ευτυχίας είναι μια από τις παλαιότερες και πιο γνωστές μάχες που ο καθένας μας θα αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια της ζωής του, μία που θα διαμορφώσει ολοκληρωτικά την εμπειρία μας στην γη. Τι θα λέγατε αν κάποιος μπορούσε να σας πει ένα μυστικό για να βρείτε αυτή την ευτυχία; Μπορεί να είστε τυχεροί!

 

Αν ρωτήσετε έναν ψυχολόγο για τον ορισμό της ευτυχίας, πιθανώς δεν θα μπορέσει να βρει τα κατάλληλα λόγια. Γιατί; Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι η ευτυχία είναι μια «απροσδιόριστη κατάσταση», κάτι πολύ υποκειμενικό για κάθε άτομο. Επομένως, αυτό που βιώνετε ως «ευτυχία» στην ζωή σας μπορεί να διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με την δική μου «ευτυχία». Έχοντας αυτό κατά νου, πως θα μπορούσε κάποιος να βρει αυτό το μυστικό ή το κόλπο για να δημιουργήσει αυτό το απίστευτο συναίσθημα και τον τρόπο ζωής;

Ενώ η κατάσταση της ευτυχίας μπορεί να διαφέρει για κάθε άνθρωπο, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία. Αυτά είναι οι μικρές λεπτομέρειες που είναι καθολικές, ένα γενικό πλαίσιο πάνω στο οποίο αυτή η πολύ μεγαλύτερη έννοια είναι χτισμένη. Για παράδειγμα, οι ρίζες της «ευτυχίας», λένε οι ειδικοί, μπορούν να βρεθούν στην αυτοπεποίθηση, στο νόημα της ζωής, στην δύναμη του χαρακτήρα και στις διαπροσωπικές ικανότητες. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής και να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από τα σκοτεινά σύννεφα που έρχονται στην ζωή μας.

Υπάρχει μια ιδέα, που έχει διερευνηθεί από πολλούς ιστορικούς, θρησκευτικούς, αριθμολόγους και άλλους επιστήμονες, για την δύναμη του αριθμού 3 στην κοινωνία. Απλώς σταματήστε και κάντε μια αναθεώρηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν αναφέρεται ο αριθμός 3, γίνεται με μια αίσθηση δύναμης, πληρότητας και σημασίας. Υπάρχει κάτι στον αριθμό τρία που βγάζει μια αίσθηση του «σωστού».

Η Χριστιανική πίστη επικεντρώνεται στην Αγία Τριάδα. Εντωμεταξύ, ο ίδιος ο Θεός λέγεται ότι κατέχει 3 απίστευτες ιδιότητες, είναι παντογνώστης, παντοδύναμος και πανταχού παρών. Ωστόσο δεν είναι η μόνη πίστη που δίνει προτεραιότητα στον αριθμό τρία. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στον Βουδισμό.

Επίσης, η ζωή μας αποτελείται από 3 σημαντικές χρονικές περιόδους- το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Μπορεί επίσης να καθοριστεί από 3 σημαντικές φάσεις δηλαδή την γέννηση, την ζωή και τον θάνατο. Έχουμε επιπλέον 3 βασικά χρώματα. Και για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή πρέπει να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή.

Είναι λογικό λοιπόν, ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη του αριθμού 3 στην ζωή μας ώστε να βρούμε την ισορροπία, την γαλήνη και την ευτυχία.

 

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τους παρακάτω κανόνες, που είναι βασισμένοι στην δύναμη του αριθμού 3.

  1. Υπάρχουν άνθρωποι/ομάδες ανθρώπων που κατέχουν μια σπουδαία θέση στην καρδιά σου: οικογένεια, φίλοι και ο εαυτός σου. (ποτέ μην ξεχνάς να αγαπάς τον εαυτό σου.)
  2. Τα 3 πιο δύσκολα πράγματα που θα χρειαστεί να πεις είναι: «Συγγνώμη», «Σ’αγαπώ» και «Βοήθησε με».
  3. Λέγεται ότι αυτά τα 3 πράγματα μπορούν να ορίσουν επαρκώς ένα άτομο: σκληρή δουλειά, ειλικρίνεια και προσωπικά επιτεύγματα.
  4. Αν αγνοηθούν, αυτά τα 3 πράγματα μπορούν να καταστρέψουν εντελώς ακόμα και τις πιο υγιείς σχέσεις: ζήλεια, αδιαφορία, ανεντιμότητα.
  5. 3 πράγματα θα πρέπει να έχεις ως προτεραιότητα σε όλα τα στάδια της ζωής σου: τιμή, ελπίδα, γαλήνη.
  6. Ενώ τα 3 παραπάνω πρέπει να είναι η προτεραιότητα σου, τα 3 επόμενα δεν πρέπει να τα εκμεταλλευτείς ποτέ: αγάπη, εμπιστοσύνη, αυτοσεβασμό.
  7. Ποτέ μην ξεχνάς τα 3 πράγματα που αν χαθούν δεν μπορούν να επιστραφούν ποτέ: μια ευκαιρία, ανείπωτα λόγια, μια στιγμή στον χρόνο.
  8. Να προσέχεις, επειδή 3 πράγματα μπορούν να διαλύσουν έναν άνθρωπο: θυμός, ενοχή και υπερηφάνεια, αναφέρει το Awaken.
  9. Ενώ μπορούν να σε δελεάσουν, ποτέ μην πέσεις στην παγίδα και βασιστείς σε 3 πράγματα στην αναζήτηση σου για την ευτυχία: στην δύναμη, στα υλικά αγαθά και στον εγωισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ