Πως οι συνομιλίες σας στο Messenger θα προστατεύονται 100% - Με νέα λειτουργία η εγγύηση της ιδιωτικότητας

H ασφάλεια που προσφέρει το Face ID και το Touch ID θα προστατεύει όλα τα μηνύματα από αδιάκριτα βλέμματα.

Νέους τρόπους για να είναι πιο ασφαλείς οι συνομιλίες των χρηστών του αναζητά το Facebook. 

To προσεχές χρονικό διάστημα, μάλιστα, οι χρήστες του Messenger στο iOS ενδέχεται να είναι σε θέση να ασφαλίσουν τα μηνύματά τους μέσω Face ID ή Touch ID, δηλαδή αναγνώριση προσώπου ή αγγίγματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του wersm.com, το Facebook επιχειρεί να συμπεριλάβει αυτή τη λειτουργία σε μελλοντικές ενημερώσεις της εφαρμογής. 

Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα της επιλογής ανάμεσα στον έλεγχο ταυτότητας κάθε φορά που ανοίγουν την εφαρμογή ή μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν την έχουν χρησιμοποιήσει- κάτι που θα κυμαίνεται από ένα λεπτό έως μία ώρα.

Ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας είναι ήδη διαθέσιμος στο WhatsApp, όπως και η κρυπτογράφηση.

Μέχρι στιγμής, το Messenger δεν διαθέτει κάτι τέτοιο, προσφέρει, ωστόσο, τη δυνατότητα της "μυστικής συνομιλίας" που είναι κρυπτογραφημένη.

Ωστόσο, η ασφάλεια που προσφέρει το Face ID και το Touch ID θα προστατεύει όλα τα μηνύματα - και όχι μόνο συγκεκριμένα - από αδιάκριτα βλέμματα.

(Photo: Tracy Le Blanc/ Pexels)

Εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε το γεγονός ότι γίνονται σχετικά τεστς, τόνιζοντας πως η εταιρεία θέλει να δώσει «στους χρήστες περισσότερες επιλογές και στοιχεία ελέγχου για την προστασία των προσωπικών τους μηνυμάτων».

«Είναι ένα πρόσθετο επίπεδο απορρήτου για να αποτρέψετε την πρόσβαση άλλων στα μηνύματά σας» συμπλήρωσε.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμη αυτή η λειτουργία στους χρήστες, καθώς, προς το παρόν, οι δοκιμές γίνονται με μικρό αριθμό χρηστών.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ