Ο Άκης δάσκαλος: Πώς ψήνουμε ψάρι στον ατμό χωρίς ατμομάγειρα & το κρατάμε ζουμερό, γευστικότατο (βίντεο)

Τα μυστικά του Άκη για ζουμερό ψάρι στον ατμό...

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά...

Τοποθετούμε στο κέντρο της κατσαρόλας ένα κουπάτ, προσθέτουμε νερό μέχρι να φτάσει περίπου το ύψος του κουπάτ ή ένα δάχτυλο πιο κάτω και βάζουμε προσεχτικά ένα πιάτο από πάνω.

Ρίχνουμε πάνω από τα φιλεταρισμένα ψάρια, φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ψάρια θέλουμε).

Μόλις βράσει το νερό, βάζουμε τα ψάρια πάνω από το πιάτο και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. (Το φιλέτο σολομού χρειάζεται 6-8 λεπτά ψήσιμο. Το φιλέτο τσιπούρας χρειάζεται 4-6 λεπτά).

Όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε με βραστά λαχανικά, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε λίγες φέτες λεμονιού ή λάιμ.

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτού του άρθρου

Και απολαμβάνουμε το ψάρι μας!

Αυτός ο τρόπος ψησίματος είναι πολύ υγιεινός και γευστικός γιατί κρατάει τα ψάρια ζουμερά!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ