Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ‘’Τουρισμός για όλους’’ - 250.000 Έλληνες οι δικαιούχοι

Ευκαιρία σε 250.000 Έλληνες να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών....

Διακοπές σε 250.000 Έλληνες θα προσφέρει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για Όλους». 

Ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε πρόσφατα πως «για πρώτη φορά διατίθενται 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 Έλληνες να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από πανέμορφους προορισμούς, σε όλη τη χώρα».

Ο στόχος της κυβέρνησης από το «Τουρισμός για Όλους» είναι διττός, διευκρίνισε ο ίδιος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Σαντορίνη για την έναρξη της ελληνικής τουριστικής σεζόν στη σκιά του κορονοϊού: Αφενός να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των πολιτών κι αφετέρου να τονώσει την τουριστική κίνηση και την ρευστότητα των επιχειρήσεων του κλάδου που αναμένεται να καταγράψει σημαντικές επιπτώσεις από την πανδημία.

 

 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό και στοχεύει, μέσω του προγράμματος, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ενίσχυση των τουριστικών ροών και στην επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές. 

Το κριτήριο, ειδικότερα, είναι 16.000 ευρώ για ετήσιο ατομικό εισόδημα και από 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η επιδότηση είναι για το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεων και μπορεί να φτάσει στα 120 ευρώ ανά άτομο, ενώ οι αιτήσεις των δικαιούχων θα γίνουν μέσω TAXISnet στις αρχές Ιουλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ