Θαυμάσιο βίντεο από το νέο ψηφιακό πρόγραμμα προβολών του Ιδρύματος Ωνάση – Δείτε το φιλμ 3 λεπτών

Νέες παραγωγές και αρχειακό υλικό στο ψηφιακό του κανάλι

Για δωδέκατη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του.

Στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube μπορούμε να δούμε από τους διεθνείς RootlessRoot έως τον φιλόσοφο Simon Critchley, από νέα ραδιοφωνικά έργα έως τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό, από καβαφικά ποιήματα έως ένα ντοκιμαντέρ για το πρόγραμμα Interfaces.

 

Το νέο πρόγραμμα στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Από την Παρασκευή 19 Ιουνίου ακούμε τα νέα Radiophonics, από τη σειρά πρωτότυπων ραδιοφωνικών έργων που προστίθενται κάθε Παρασκευή στο Ψηφιακό Κανάλι, ενώ από το Σάββατο 20 Ιουνίου ο Σάιμον Κρίτσλεϊ, μέσα από τα τρία νέα podcasts της σειράς με τίτλο Apply-Degger – Μια ανάλυση της σκέψης του Χάιντεγκερ στο «Είναι και χρόνος», υποστηρίζει πως η επαφή με αυτό το έργο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου.

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, το Αρχείο Καβάφη αναλύει άλλο ένα ποίημα του αλεξανδρινού ποιητή, το «Η Πόλις», στη σειρά Επτά ποιήματα, Επτά μαθήματα, ενώ από την Τρίτη 23 Ιουνίου η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη προσεγγίζει την εικόνα της Παιδείας κατά την περίοδο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού με την ομιλία της Ελένης Κουρμαντζή, Νεοελληνικός Διαφωτισμός – Παιδεία:

Οι Σχολές των Ιωαννίνων μέσω των Διαθηκών (17ος – αρχές 19ου αιώνα).

Στις 24 Ιουνίου, σε live YouTube premiere στις 21:00, οι RootlessRoot, δηλαδή η Λίντα Καπετανέα και ο Γιόζεφ Φρούτσεκ, κατασκευάζουν μια σχεδία για το άγνωστο μέλλον της Ευρώπης, όπως την φαντάζονταν το 2015 με το Europium, την παραγωγή της Στέγης που παρουσιάστηκε σε διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς.

Από Πέμπτη 25 Ιουνίου θα διατίθεται, επίσης, ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Interfaces – A Network of Sonic Arts για το ομώνυμο πρόγραμμα που ερευνά καινοτόμους τρόπους για τη σύνδεση ακροατηρίων με το έργο μουσικών και καλλιτεχνών του ήχου. Μία γεύση από τις προβολές στο παρακάτω βίντεο

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ