Όλο το story της πολύκροτης διένεξης του επιχειρηματία Κων/νου Αγγελόπουλου με τον πρώην δικηγόρο του Νικόλαο Γοργία που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια με αναστολή

Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο δικηγόρος Αθηνών Νίκος Γοργίας, που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για απάτη σε βάρος του βιομήχανου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο δικηγόρος Αθηνών Νίκος Γοργίας, που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για απάτη σε βάρος του βιομήχανου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.



Το δικαστήριο δέχθηκε την μήνυση που είχε υποβάλλει το 2007 ο βιομήχανος και έκρινε ότι ο πρώην δικηγόρος, από το διάστημα 1998 έως το 2007, απέσπασε από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο συνολικό ποσό ύψους 27,3 εκατ. ευρώ, χρήματα που λάμβανε από τον τότε εντολέα του, λέγοντάς του ότι δήθεν ήταν έξοδα για δίκες που διεξήγε για λογαριασμό του στη Γερμανία ή ότι προέβαινε σε επενδύσεις ακινήτων.

Στον δικηγόρο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, καθώς με την απόφαση τους οι Εφέτες δέχθηκαν ότι ο κ. Γοργίας «διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα και έχει σταθερή ροπή στην τέλεση τέτοιων πράξεων».

Ετσι η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο είναι η ανώτατη προβλεπόμενη από το νόμο, πλην, όμως, του χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση υπό τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του μία φορά τον μήνα.

Οι συνήγοροι του κ.Γοργία, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Νίκος Πατεράκης, μετά την έκδοση της απόφασης σε δήλωση τους αναφέρουν: «Η απόφαση του δικαστηρίου βρίσκεται δυστυχώς σε προκλητική αναντιστοιχία με το υλικό της δικογραφίας. Το τεκμήριο της αθωότητας παραμένει αλώβητο. Αναμένουμε την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο Νίκου Γοργίας καθώς και την πρόοδο των κακουργηματικών ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί κατά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των συνεργατών του».


Όλο το ρεπορτάζ από το Βήμα της  11/05/2008:

Και βέβαια δεν θα μπορούσε κανείς να εξαπατήσει τόσο εύκολα και για τόσο πολλά χρόνια έναν μεγαλοβιομήχανο, και μάλιστα έναν πολύ έμπειρο επιχειρηματία όπως ο Κ. Αγγελόπουλος. Η εξαπάτησή του είχε συντελεστεί, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, με τρόπο έντεχνο και μεθοδικό.

Απόδειξη γι' αυτό οι δεκάδες επιστολές του Ν. Γοργία, όπου με λεπτομέρειες - ωσάν να ήταν όλα αληθινά - τον ενημέρωνε για την πορεία των υποθέσεων στη Γερμανία, για τις «καταχρήσεις» του αδελφού του που είχαν κερδηθεί δικαστικά, αλλά και για πύργους και ακίνητα αμύθητης αξίας που είχαν αξιοποιηθεί για λογαριασμό του.

Οι επιστολές αυτές, πολλές ιδιόγραφες και όλες γνήσιες, προσκομίστηκαν στη δίκη. Ενδεικτικά και μόνο: «Διαχειρίζομαι μετά πάθους την ποινικοαστική καταδίωξη των σφετεριστών Θεοδώρου και Γιάννας, πιέζω, καθοδηγώ και αγωνιώ για την επιστροφή των προϊόντων αρπαγής μετά εξόδων και είμαι ταγμένος ως συνεφωνήθη εις Εσέ» γράφει ο Ν. Γοργίας...

Ο Κ. Αγγελόπουλος με βαθιά απογοήτευση σημειώνει ότι παρά την ευφυΐα του δεν μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια απάτη και βέβαια ζητεί να του επιστραφούν τα 33 εκατ. ευρώ που λέει ότι πλήρωσε άσκοπα για αμοιβές και δικαστικές διεκδικήσεις ουσιαστικά ανύπαρκτες...

Και βέβαια δεν παραλείπει να παραθέσει τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε ο πρώην δικηγόρος του μόνον απ' όσα πληρώθηκε από αυτόν. Περιουσία ακίνητη και ατράνταχτη. Η κύρια κατοικία του, 900 τετραγωνικών, στο Παλαιό Ψυχικό ξεπερνά σε αξία το 1 δισ. δρχ.!
Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Τι απαντά και τι ζητεί ο μεγαλοδικηγόρος

Ο Ν. Γοργίας, ο οποίος πια δεν είναι δικηγόρος του Κ. Αγγελόπουλου, απάντησε στις διεκδικήσεις του πρώην πελάτη με δικές του. Κατέθεσε αγωγή και αίτηση για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του ιδιοκτήτη της Χαλυβουργικής και του ζητεί ούτε λίγο ούτε πολύ 110 εκατ. ευρώ για δικηγορική αμοιβή!

Τι ισχυρίζεται από την πλευρά του; Δίνει άλλη εκδοχή. Ρίχνει την ευθύνη για τη διάρρηξη των σχέσεών του με τον Κ. Αγγελόπουλο στα δύο του παιδιά. Χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς όπως «συμμορία» για να περιγράψει τις υπόγειες διαδρομές στελεχών της Χαλυβουργικής και των δύο γιων του Κωνσταντίνου, που επί χρόνια σιγά αλλά σταθερά προσπάθησαν να πείσουν τον πατέρα τους να τον απομακρύνει.

Τον μισούσαν, όπως λέει, και η ερμηνεία που δίνει είναι τούτη: Η προσήλωση του Κ. Αγγελόπουλου στο πρόσωπό του και ο ρόλος που έπαιξε ο ίδιος για τον δεύτερο γάμο του μεγαλοβιομηχάνου ήταν οι αιτίες για αυτό.

«Αυτό το μίσος» σημειώνει «προκάλεσε και την αντιδικία και την άδικη αγνώμονα και αχάριστη επίθεση εναντίον μου. Οταν είδαν τη φωτογραφία του γάμου του πατέρα τους που ακουμπούσε το χέρι του στο δικό μου, τα παιδιά του ορκίστηκαν να με εκδικηθούν...».

Και όπως λέει, το έκαναν. Τα κατηγορεί μάλιστα για πράξεις αλλά κυρίως για παραλείψεις για να αιτιολογήσει το γεγονός ότι η αντιδικία του Κωνσταντίνου με τον αδελφό του δεν εξελίχθηκε θετικά γι' αυτόν. Ποτέ, λέει, δεν ήρθαν στις δίκες ως μάρτυρες.

Βέβαια όλα αυτά αναμένεται να κριθούν από τη Δικαιοσύνη. Η απόφαση είναι θέμα χρόνου...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ