Αυτό είναι το επίμαχο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει τα media για τη διαφήμιση «Μένουμε Σπίτι» - Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ

Το γεγονός πως δεν έχει γίνει γνωστό το πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα της καμπάνιας για τον κορωνοϊό, θέλησε να καυτηριάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του νέου του σποτ με τίτλο «Πόσο κοστίζει ο Μυωσής;».

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τους δημοσιογράφους.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κυκλοφόρησε ένα τηλεοπτικό σποτ σχετικά με τα 20 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση σε 1.200 μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη διαφημιστική καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό «Μένουμε Σπίτι» - «Μένουμε Ασφαλείς».

Mέχρι στιγμής, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι λίστες με τα χρήματα που δόθηκαν στη συγκεκριμένη καμπάνια και τα μέσα που συμμετείχαν σε αυτήν, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» ότι αυτό θα συμβεί όταν θα ολοκληρωθεί ο κύκλος όλης της διαδικασίας με τις πληρωμές στα ΜΜΕ.

Ο κ. Πέτσας έχει δηλώσει υπερασπιζόμενος τη διαδικασία το προηγούμενο διάστημα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, πως «υπήρξαν πάρα πολλά κριτήρια προκειμένου να γίνει η κατανομή της καμπάνιας στα Μέσα. Ήταν η καμπάνια η οποία αποσκοπούσε στο να διαφυλάξει το κοινό από τη σύγχυση και να μην συμμετέχουν στη καμπάνια Μέσα τα οποία αναπαράγουν και διακινούν fake news. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρχε καμία πολιτική σκοπιμότητα στα Μέσα τα οποία συμμετείχαν σ’ αυτή την καμπάνια...», τονίζοντας, μάλιστα, πως ανάμεσα στα Μέσα που έλαβαν μέρος στην καμπάνια ήταν και ΜΜΕ τα οποία ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση. 

Το γεγονός πως δεν έχει γίνει γνωστό το πως ξοδεύτηκε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, θέλησε να καυτηριάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του νέου του σποτ με τίτλο «Πόσο κοστίζει ο Μυωσής;».

Το συγκεκριμένο σποτ έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με την ΕΣΗΕΑ να τονίζει, σε επιστολή της προς τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, πως πρόκειται για «απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου» και να χαρακτηρίζει το βίντεο «προκλητικό».

Η επιστολή της ΕΣΗΕΑ για το επίμαχο βίντεο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ» κύριο Πάνο Σκουρλέτη, διαμαρτυρόμενο για video που διασύρει τους Έλληνες δημοσιογράφους. Η επιστολή έχει ως εξής:

 «Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής. 

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε.

Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες».

      

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ