Η Μαρία Μαραγιάννη παρουσιάζει στις φίλες του eirinika ασκήσεις pilates για τέλειους σμιλευμένους γλουτούς

Αποκτήστε τέλειους και σμιλευμένους γλουτούς με την μέθοδο pilates.

Η μέθοδος PILATES είτε στα όργανα, είτε στο έδαφος βελτιώνει την φυσική κατάσταση, γυμνάζει το σώμα συμμετρικά, διορθώνει την κακή στάση, αφυπνίζει το μυαλό και ανυψώνει το πνεύμα.

Σήμερα η Μαρία Μαραγιάννη, πιστοποιημένη καθηγήτρια Pilates, μας παρουσιάζει 3 ασκήσεις οι οποίες μπορούν να σας χαρίσουν τέλειους και σμιλευμένους γλουτούς.

Ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι διατηρούμε τον έλεγχο καθ’ όλη την διάρκεια της άσκησης, από την αρχή μέχρι το τελείωμα, ώστε να υπάρχει μυική συναρμογή και έτσι με αυτό τον τρόπο δεν ελλοχεύει κίνδυνος τραυματισμού και το σώμα γυμνάζεται συμμετρικά.

1.SHOULDER BRIDGE

Είμαστε σε ύπτια κατάκλιση. Τα χέρια μας δίπλα στα ισχία. Τα πόδια μας ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης. Γλιστράμε τις ωμοπλάτες προς τα κάτω και πίσω.

Βυθίζουμε τον ομφαλό μας προς τη σπονδυλική στήλη ώστε να ενεργοποιήσουμε τον εγκάρσιο κοιλιακό, κάνουμε προετοιμασία με βαθιά εισπνοή και ανεβαίνουμε ROUND BACK σπόνδυλο σπόνδυλο με την εκπνοή. Παίρνουμε ξανά βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή λιώνουμε από το στέρνο δημιουργώντας κούρβα στην πλάτη μέχρι να πατήσει ο κόγγυγας.

Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να πετύχουμε κινητοποίηση της σπονδυλικής στήλης. Συνεχίζω την άσκηση ανεβαίνοντας σαν ένα κομμάτι FLAT BACK εκπνέοντας σφίγγοντας καλά τους γλουτούς. Ενεργοποιούμε καλά τους οπίσθιους μηριαίους, καμπτήρες του ισχίου, κοιλιακούς και εκτίνοντες του κορμού. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των παραπάνω.

2. SHOULDER BRIDGE COMBINATION

Είμαστε σε ύπτια κατάκλιση και ανεβάζουμε το πόδι στις 90º. Παίρνουμε μια βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ανεβαίνουμε σαν ένα κομμάτι. Έχουμε συνεχώς ενεργοποιημένους τους γλουτούς και τους κοιλιακούς. Προσπαθούμε να παραμείνει η λεκάνη σταθερή κατά την κίνηση. Συνεχίζουμε με μερικές επαναλήψεις.

3. DOG

Ιδανική άσκηση για βελτίωση ισορροπίας και συγκέντρωσης. Γυμνάζει ταυτόχρονα κορμό, οπίσθια και χέρια. Είμαστε σε τετραποδική θέση. Φροντίζουμε ο καρπός ο αγκώνας και ο ώμος να είναι στην ίδια ευθεία και τα γόνατά μας στην ίδια ευθεία με τα ισχία μας. Το κεφάλι μας στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης. Εισπνέουμε και σηκώνουμε αντίθετο χέρι πόδι. Το χέρι πρέπει να ανέβει μέχρι την ευθεία του ώμου και το πόδι μέχρι την ευθεία του ισχίου.

Facebook: Maria Maragianni

Instagram: @maria_maragianni

Μαρία Μαραγιάννη

Σιβιτανίδου 6 (1ος όροφος)

17676, Καλλιθέα

τηλ. 2160703063

e-mail: healing.flow.pilates@gmail.com

fb: Healing Flow Studio 

Instagram: @healing_flow_studio

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ