Συναγερμός στο αεροδρόμιο με 21 κρούσματα σε έλεγχο 9.349 επιβατών 120 πτήσεων

Από τις 120 πτήσεις, που προσγειώθηκαν σε "Ελ. Βενιζέλος" και "Μακεδονία" οι 93 θεωρήθηκαν «κόκκινες» και συνολικά 9.349 ταξιδιώτες υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ.

Ανησυχία έχει προκληθεί από τα 21 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν ανάμεσα σε επιβάτες πτήσεων από το εξωτερικό. 

Όπως είναι γνωστό, οι αερομεταφορές απελευθερώθηκαν μερικώς από τις 15 Ιουνίου και στα δειγματοληπτικά τεστ που έγιναν εντοπίστηκαν κάποια κρούσματα του ιού.

Συγκεκριμένα, μέσα στην εβδομάδα που προηγήθηκε, προσγειώθηκαν στα αεροδρόμια "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας και "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης περισσότερες από 120 πτήσεις με περίπου 14.000 επιβάτες.

Από τις 120 πτήσεις, οι 93 θεωρήθηκαν «κόκκινες», ενώ συνολικά 9.349 ταξιδιώτες υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ.

(Photo: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Από τους ελέγχους αυτούς εντοπίστηκαν 21 κρούσματα. 

Στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ελέχθηκαν 67 πτήσεις και 5.621 επιβάτες υποβλήθηκαν σε τεστ, με 20 κρούσματα του ιού να εντοπίζονται.

26 πτήσεις έφτασαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία και 3.768 επιβάτες υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ, από τους οποίους μόνο ένας βρέθηκε θετικός στον ιό.

(Photo: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Να σημειωθεί πως οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό επέβαιναν σε πτήσεις από το Παρίσι, το Άμστερνταμ, την Ντόχα, τη Ρώμη, τις Βρυξέλλες, τη Γενεύη, το Βελιγράδι, την Σόφια, το Μιλάνο και τα Τίρανα.

Παράλληλα, πέντε ακόμη κρούσματα εντοπίστηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στο πλαίσιο οδικών μετακινήσεων, στο τελωνείο του Προμαχώνα.

(Photo: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Να υπενθυμίσουμε πως όσοι επιβάτες βγαίνουν θετικοί στον κορωνοϊό μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ σε όλους τους επιβάτες που έρχονται από αεροδρόμια εκτός λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας EASA, στους οποίους γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, συστήνεται ο αυτοπεριορισμός μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος.

Επίσης, μοριακά τεστ γίνονται σε όλους τους επιβάτες που φτάνουν στη χώρα μας από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και αεροδρόμια εντός λίστας EASA.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ