5 βασικά tips για να λάμψεις ως καλεσμένη σε έναν γάμο

Πάρτε tips

Επειδή όλες λίγο πολύ κρύβουμε μια κοκέτα μέσα μας, είναι λογικό να θέλουμε η εμφάνιση μας να είναι εκθαμβωτική σε μια ιδιαίτερη περίσταση όπως σαν καλεσμένη σε γάμο! Αν λοιπόν αναρωτιέσαι πως θα καταφέρεις να εντυπωσιάσεις, η λίστα με τα tips που ακολουθεί θα σε βοηθήσει να το πετύχεις.

Πρόκειται για μικρά στυλιστικά μυστικά, αλλά και makeup tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το τέλειο look, αλλά και να είσαι άνετη τόσο στο μυστήριο, όσο και στη γαμήλια δεξίωση για να απολαύσεις το πάρτι.

Πάμε λοιπόν να δούμε έναν βασικό οδηγό με προτάσεις που απαντούν στις 5 πιο συνηθισμένες απορίες που έχει κάθε γυναίκα που ετοιμάζεται να παρευρεθεί σε έναν γάμο.

Τι να φορέσω σε έναν γάμο ως καλεσμένη;

Ντύσιμο για καλεσμένη σε γάμο

Η πιο κλασσική επιλογή είναι το φόρεμα. Είναι κομψό, θηλυκό και αν εξαιρέσεις τα αξεσουάρ αποτελεί από μόνο του μια ολοκληρωμένη εμφάνιση. Άλλωστε υπάρχουν τόσο πολλά σχέδια που ποικίλουν σε μήκος, αλλά και στυλ, τα οποία καλύπτουν κάθε γούστο.

Κάποια είναι πιο ανάλαφρα και αέρινα ιδανικά ακόμη και για γάμο σε νησί ή σε παραλία, ενώ δεν λείπουν και τα πιο αμπιγιέ φορέματα τύπου τουαλέτας για πιο glamorous περιπτώσεις.

Αν πάλι προτιμάς τη φούστα, μπορείς να κάνεις ένα εξίσου όμορφο ντύσιμο για γάμο που θα αναδεικνύει τη θηλυκότητα σου. Από τη μακριά ή μίντι πλισέ φούστα μέχρι την ψηλόμεση κλος από ταφτά ή σατέν ύφασμα, οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Βρες τη γραμμή που κολακεύει καλύτερα τη σιλουέτα σου και δημιούργησε ένα κομψό outfit, συνδυάζοντας την φούστα σου με ένα crop top, αέρινο μπλουζάκι ή lingerie.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι επιλογές του παντελονιού, της παντελόνας και της ολόσωμης φόρμας που είναι εξίσου chic. Πρόκειται για συνδυασμούς που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις πιο άνετα, αλλά και να ξεχωρίσεις από τις κλασσικές επιλογές του φορέματος ή της φούστας. Πάρε ιδέες για ντύσιμο με ολόσωμη φόρμα σε καλοκαιρινό γάμο.

Επίσης, ανακάλυψε περισσότερα tips σχετικά με το τι να φορέσεις ως καλεσμένη σε γάμο ανάλογα με την τοποθεσία, αλλά και την εποχή του χρόνου.

Τι παπούτσια να προτιμήσω για να συνδυάσω το ντύσιμο μου;

Παπούτσια για γάμο

Αφού επιλέξεις το ρούχο που θα σε κάνει να λάμψεις στο γάμο ως καλεσμένη, σειρά έχει να βρεις με τι παπούτσια θα το ταιριάξεις. Βασικός παράγοντας για την σωστή επιλογή μετά το ντύσιμο είναι η τοποθεσία που θα γίνει το μυστήριο και η δεξίωση.

Σε έναν γάμο σε παραλία ή νησί, ιδανική επιλογή είναι τα σανδάλια. Ο λόγος είναι πως τα τακούνια δεν ενδείκνυνται για περπάτημα στην άμμο, το βότσαλο ή τα πλακόστρωτα σοκάκια. Σε περίπτωση όμως που δεν μπορείς χωρίς τακούνια, επέλεξε μια πλατφόρμα που έχει μεγαλύτερη επιφάνεια και πιο σταθερό πάτημα.

Αν ο γάμος που θα παρευρεθείς είναι σε ένα κτήμα μπορείς να επιλέξεις ακόμη και τα αγαπημένα σου ψηλοτάκουνα παπούτσια. Θα πρέπει όμως να προσέξεις το περπάτημα πάνω στο γκαζόν, αφού συχνά τυχαίνει να βυθίζεται το τακούνι και να μας κάνει την ζωή δύσκολη. Ιδανικά προσπάθησε να περπατάς κυρίως στις μύτες στα σημεία αυτά.

Από εκεί και πέρα, ένας γάμος στην πόλη σου δίνει την δυνατότητα να φορέσεις όποιο στυλ παπουτσιού σου αρέσει και ταιριάζει με το σύνολο που έχεις επιλέξει να φορέσεις.

Ποιο χτένισμα για γάμο θα απογειώσει το look μου;

Χτένισμα για γάμο

Ολοκληρώνοντας την μαγευτική εμφάνιση σου θα πρέπει να διαλέξεις ένα χτένισμα που να ταιριάζει με το ντύσιμο σου. Από τις ανάλαφρες μπούκλες μέχρι τους κότσους και τις αλογοουρές, υπάρχουν πολλά διαφορετικά χτενίσματα για γάμο που μπορείς να δοκιμάσεις.

Κάποια εξ αυτών είναι πιο νεανικά και απλά, ενώ δεν λείπουν και τα πιο περίτεχνα και καλοχτενισμένα μαλλιά.

Οι κότσοι είναι ίσως η πιο δημοφιλής επιλογή, αλλά μπορείς να επιλέξεις εξίσου όμορφα και κομψά χτενίσματα με αλογοουρά. Αν πάλι λατρεύεις τα σγουρά μαλλιά, δες 60 εντυπωσιακά χτενίσματα με μπούκλες.

Αν το σύνολο σου έχει boho style, κάνε τα μαλλιά σου beachy waves, παίξε με τις επιμελώς ατημέλητες πλεξούδες ή δοκίμασε να τα αφήσεις κάτω ίσια και να τα στολίσεις με αξεσουάρ. Ανακάλυψε το πιο κατάλληλο για να ολοκληρώσεις το look σου μέσα από τη σχετική συλλογή με boho χτενίσματα.

Για μια πιο αρχαιοελληνική εμφάνιση, το ιδανικό μαλλί είναι αυτό που έχει το αντίστοιχο ύφος. 

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχεις. 

Τι μακιγιάζ να επιλέξω για να ολοκληρώσω την εμφάνιση μου;

Μακιγιάζ για γάμο

Μια επίσημη εμφάνιση χρειάζεται και ένα εκθαμβωτικό μακιγιάζ για να ολοκληρωθεί. Αν λοιπόν αναρωτιέσαι ποιο είναι το ιδανικό βάψιμο για τον γάμο που είσαι καλεσμένη θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου 2-3 μικρές λεπτομέρειες.

Είναι σημαντικό πέρα από το ντύσιμο σου, να έχεις στο νου σου την τοποθεσία, αλλά και την ώρα της εκδήλωσης.

Αν μιλάμε για κάποιον γάμο με χαλαρό ύφος όπως αυτός σε μια παραλία, ένα νησί ή μια γάμο – βάπτιση (η οποία συνήθως είναι πρωί ή νωρίς το απόγευμα), το μακιγιάζ που θα διαλέξεις πρέπει να είναι ελαφρύ. Για παράδειγμα, το φυσικό makeup και το μακιγιάζ σε γήινους τόνους είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Τα έντονα smokey eyes look είναι προτιμότερα για έναν πιο glamorous ή βραδινό γάμο.

Δες μια συλλογή από προτάσεις μακιγιάζ για γάμο ανάλογα με το χρώμα μαλλιών σου, αλλά και την εποχή.

Πως να βάψω τα νύχια μου;

Νύχια για γάμο

Πέρα από το μακιγιάζ, υπάρχει και μια τελευταία σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να σκεφτείς: το μανικιούρ σου. Οι επιλογές είναι πολλές και έχουν να κάνουν με το στυλ σου, αλλά και τις προτιμήσεις που έχεις για το βάψιμο των νυχιών σου.

Μπορείς να διαλέξεις ένα απλό χρώμα μανό σε nude, ροζ ή έντονους τόνους. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις μια μικρή δόση λάμψης με glitter ή στρας.

Εξίσου δημοφιλές μανικιούρ για γάμο είναι όμως και το κομψό γαλλικό. Πρόκειται για μια all time classic επιλογή που δεν θα κάνει μόνο η νύφη. Μπορείς κάλλιστα να το επιλέξεις κι εσύ, ανάλογα πάντα και με το ντύσιμο σου αναφέρει το beautetinkyriaki.

Αν πάλι είσαι τύπος που λατρεύεις τα σχέδια, ένας γάμος δεν θα σε εμποδίσει να διατηρήσεις το στυλ σου. Υπάρχουν εξάλλου αμέτρητα σχέδια που μπορείς να δοκιμάσεις, ορισμένα πιο διακριτικά και άλλα πιο extreme.

Πάρε ιδέες από τις φωτογραφίες με νύχια για γάμο που θα βρεις στο σχετικό άρθρο και είσαι έτοιμη να εντυπωσιάσεις τους υπόλοιπους καλεσμένους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ