Παπαγγελόπουλος για ηχητικό Μιωνή: Είχα πει μόνο για τα "έξοδα" - Η Κυβέρνηση ζητά την διαγραφή του Παππά

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ζήτησε την διαγραφή του Νίκου Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον απόηχο του χθεσινού ηχητικού αποσπάσματος που κατατέθηκε χθες στην προανακριτική της Βουλής από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρεται να υποστήριξε σήμερα πως είχε αναφερθεί μόνο στα "δικαστικά έξοδα". 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επικαλέστηκε πριν από λίγο απόσπασμα των πρακτικών της εξέτασης του Νίκου Παππά, τον περασμένο Μάρτιο, δηλαδή παραμονές της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου του, συνάγοντας πως ήταν σε γνώση της ΝΔ η παράνομη ηχογράφηση της ιδιωτικής συνομιλίας του κ. Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Διαβάστε επίσης: Κώστας Ζαχαριάδης: Δεν είναι ειδυλλιακή εικόνα οι συνομιλίες Παππά - Μιωνή - Πως έμειναν 4 χρόνια στο σκοτάδι;

Ο ίδιος ανέγνωσε στην προανακριτική επιτροπή το εξής απόσπασμα της εξέτασης του κ. Παππά από τον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Θ. Πλεύρης: Κύριε Παππά, θα σας κάνω κάποιες εισαγωγικές ερωτήσεις και μετά θα έρθουμε στην επίμαχη συνάντηση αλλά και σε αυτήν του 2013. Ξεκινώντας, να σας πω ότι εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι διαμεσολαβήσεις για να κλείνουν υποθέσεις ιδιωτών. Με ενδιαφέρουν οι διαμεσολαβήσεις για να κλείνουν θέματα με την ελληνική δικαιοσύνη που δεν εξαρτώνται από τη βούληση των μερών. Αυτό διερευνούμε εδώ. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είπατε να κλείσει αντιδικία με Φιλιππάκη. Εμένα με ενδιαφέρει εάν υπήρξαν δεσμεύσεις ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις για εγκληματικές οργανώσεις κ.λπ. Αυτό για εμένα είναι η ειδοποιός διαφορά.

Εσείς κύριε Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;

Ν. Παππάς: Σε καμία των περιπτώσεων.

Θ. Πλεύρης: Ούτε και εκτός Ελλάδας, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, μιλήσατε με κανέναν;

Ν. Παππάς: Πουθενά.

Θ. Πλεύρης: Έχετε πει σε κανέναν ότι προκειμένου «να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσετε κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι";

Ν. Παππάς: Όχι, όχι».

Μετά την επίκληση των ως άνω ερωτήσεων από την εξέταση του κ. Παππά στην προανακριτική, ο κ. Παπαγγελόπουλος κάλεσε τον εισηγητή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη, να αυτοεξαιρεθεί.

Πηγή του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει, δε, στον κ. Παπαγγελόπουλο την εξής δήλωσή του, στην προανακριτική: «Πράγματι, έχω δική μου ατζέντα. Να πολεμώ τους κλέφτες, τους ψεύτες, τους διεφθαρμένους».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε να διαβιβαστούν και αυτά τα πρακτικά (σ.σ. της εξέτασης του Νίκου Παππά από την επιτροπή) γιατί αποδεικνύουν ότι ο κ. Πλεύρης γνώριζε τις κασέτες και τα πρακτικά αποδεικνύουν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή από το Κίνημα Αλλαγής αποδίδει στον κ. Παπαγγελόπουλο την εξής φράση: «Οι πρώτες διαρροές, πάντως, έλεγαν πως ο Μιωνής έχει κασέτα, στην οποία εμένα έχει μαγνητοφωνήσει. Άρα έχει και εμένα μαγνητοφωνήσει. Αλλά αυτή δεν την βγάζει. Διότι εγώ το μόνο που είχα πει ήταν "για τα έξοδα"».

Διαβάστε επίσης: Σάμπυ Μιωνής για Νίκο Παππά: Μου είπε ξεκάθαρα ότι "ο Παπαγγελόπουλος έχει δική του ατζέντα" & "ξέρω ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά"

Τη διαγραφή του Νίκου Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Στέλιος Πέτσας 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ζήτησε την διαγραφή του Νίκου Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου briefing.

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη για τις μεθοδεύσεις ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι, τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά, τότε υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη;» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Συμπλήρωσε, δε, πως ο Αλέξης Τσίπρας «σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ