Γιατρός – «μαϊμού»: Μπλόκαρε το τηλεφωνικό κέντρο από την δημοσιοποίηση των στοιχείων του – Πάνω από 80 τα θύματα, 20 σε 24 ώρες

Ήδη ξεπέρασαν τις 35 οι νέες καταγγελίες για την δράση του.

Βροχή» τηλεφωνημάτων έχει δεχτεί η Ασφάλεια Αττικής από πολίτες που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα του 47χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος προφυλακίστηκε για το θάνατο τριών ανθρώπων

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε χθες στην δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι καταγγελίες μέχρι το βράδυ της Δευτέρας είχαν φτάσει τις 35.

Συνολικά ξεπέρασαν τις 80 οι περιπτώσεις θυμάτων του αδίστακτου «μαϊμού» γιατρού. Περισσότερες από 20 μέσα σε λιγότερο από 24ωρο από την στιγμή της δημοσιοποίησης των στοιχείων του και μετά.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι: «Δεν θα έκανα ποτέ κακό σε παιδιά, είμαι κι εγώ πατέρας», ενώ τονίζει πως τα σκευάσματα τα χρησιμοποιούσε γιατί πράγματι πίστευε πως κάνουν καλό. Το κατηγορητήριο που τον βαραίνει, του αποδίδει τους θανάτους τριών ασθενών και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Ο 47χρονος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης.

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο «γιατρός» υπόσχονταν γιατρειά με σκευάσματα που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης, αλλά και βότανα που προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Οπως φαίνεται, υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.λπ., σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, ενώ φέρεται να προχωρούσε και σε εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών.

Ο ίδιος εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 υποθέσεις εξαπάτησης, με τον αριθμό αυτό όπως εκτιμούν οι έμπειροι αξιωματική της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση να είναι μεγαλύτερος.

Σε τρεις περιπτώσεις από αυτές, οι ασθενείς απεβίωσαν, με τους δύο να είναι νεαρής ηλικίας. Ο πατέρας του ενός μάλιστα, περιέγραψε τα ψέμματα που τους έλεγε, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ήταν και στην κλινική που νοσηλευόταν ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο "διάσημος ογκολόγος", κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για τον θάνατο δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16 ετών και ενός 76χρονου, αφού εξαιτίας του διέκοψαν την θεραπεία τους, προκειμένου να ακολουθήσουν τη "δική του θεραπεία" με σκευάσματα κάνναβης. Μάλιστα, στην αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν 65 μπουκάλια με κάνναβη.

Ο συλληφθείς, τα στοιχεία του οποίου αναμένεται να γίνουν πολύ σύντομα γνωστά, με σχετική εισαγγελική διάταξη, έβρισκε τα θύματά του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κυρίως σε μοναστήρια του Αγίου Όρους και σε εκκλησίες. Κάνοντας τον πιστό, καθόταν ώρες ολόκληρες σε μοναστήρια και παρακολουθούσε προσεκτικά τους επισκέπτες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ