9χρονη κόρη άνεργης ξενοδοχοϋπαλλήλου της Ρόδου λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο

Μία τραγική ιστορία από το νησί της Ρόδου...

Στη Ρόδο του 2020, ένα κοριτσάκι έπεσε λιπόθυμο από την πείνα μέσα σε έναν φούρνο…

Η άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος μητέρα του, η οποία έχει δύο κοριτσάκια, που προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη της, καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, αναζητεί εργασία, όμως η κατάσταση είναι δύσκολη στον τουρισμό, μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και η ίδια παραμένει άνεργη με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες της μονογονεϊκής οικογένειάς της, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου

Το απόγευμα της Δευτέρας, η μητέρα με την κόρη της, μπήκαν μέσα στο φούρνο για να αγοράσει με τα ελάχιστα χρήματα που είχε πάνω της, ένα σκέτο ψωμάκι για να φάει η μικρή και να ξεγελάσει την πείνα της.

Το παιδί όμως, νηστικό επί ώρες, λιποθύμησε μέσα στον φούρνο και έτσι αποκαλύφθηκε το δράμα που η μητέρα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει μόνη της.

Η γυναίκα αναζητά εργασία για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δίδυμα κοριτσάκια της και να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Δυστυχώς, αυτή η ιστορία, είναι μια από τις πολλές που εκτυλίσσονται πίσω από τις κλειστές πόρτες ανθρώπων που παραμένουν χωρίς εργασία...

Το άδειο ως χθες ψυγείο της γέμισε με τρόφιμα, έπειτα από την παρέμβαση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου του νησιού, «Αγία Σοφία», που δια της προέδρου κ. Σοφίας Μανιά, ενδιαφέρθηκε για την περίπτωση της άνεργης μητέρας.

Ήδη από χθες οι ανάγκες της οικογένειας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καλύφθηκαν από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο, που έχει αναλάβει πλέον τη στήριξη της οικογένειας, ενώ αυτό που ζητά η μητέρα των δύο κοριτσιών, είναι μια εργασία για να μπορέσει να στηρίξει αξιοπρεπώς την οικογένειά της.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει και να προσφέρει εργασία στην μητέρα με τα δύο παιδιά, μπορεί να έρθει σε επαφή με την κυρία Σοφία Μανιά στο τηλέφωνο 6948 460375.

Όπως δήλωσε η κ. Μανιά, η μητέρα δεν ζητά χρήματα και οι ανάγκες για τρόφιμα θα καλυφθούν από τον Σύλλογο για όσο χρειαστεί. Αυτό που επείγει, σύμφωνα με την κ. Μανιά είναι να βρει εργασία η μητέρα, η οποία είναι άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος και στηρίζει μόνη της την οικογένειά της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ