Οι καλοί φίλοι είναι το κλειδί για την ανθεκτικότητα

Παρακάτω βρίσκονται κάποιες συμβουλές για να χτίσετε καλύτερες φιλίες.

Ανθεκτικότητα είναι ικανότητα να προσαρμόζεστε και να αντιμετωπίζετε έντονες καταστάσεις. Σίγουρα επομένως είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην σωματική και ψυχική ευεξία κάποιου.

Οι άνθρωποι που είναι ανθεκτικοί αντιμετωπίζουν καλύτερα τις απώλειες, έχουν καλύτερη υγεία και ζουν περισσότερο.

Και ακόμα και αν η ανθεκτικότητα δεν μπορεί να σας προστατέψει από τον πόνο και τις δυσκολίες της ζωής, σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε συγκεντρωμένοι και υγιείς και να μην χάσετε τον εαυτό και την λογική σας.

Το καλύτερο σχετικά με την ανθεκτικότητα έγκειται στο ότι δεν είναι κάτι με το οποίο οι άνθρωποι γεννιούνται. Είναι ένα χαρακτηριστικό και μια ικανότητα που μπορείτε να μάθετε και να εξασκήσετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνετε ανθεκτικοί και ο πιο ισχυρός είναι η φιλία.

Οι φιλίες είναι πολύ σημαντικές επειδή απελευθερώνουν την ορμόνη οξυτοκίνη που είναι υπεύθυνη για την ευτυχία μας. Γι αυτό όταν νιώθουμε πολύ άγχος βρίσκουμε καταφύγιο στους φίλους και στην υποστήριξη και την συντροφιά τους.

Επιπλέον, πολλές έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν δυνατές φιλίες είναι πιο ανθεκτικοί όταν αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις όπως σοβαρές ασθένειες, προβλήματα στην δουλειά ή απώλειες.

Δυστυχώς, στις μέρες μας είμαστε πιο απομονωμένοι και αγχωμένοι από ποτέ. Αναλαμβάνουμε πολλές ευθύνες και λέμε στον εαυτό μας πως δεν έχουμε χρόνο να διατηρήσουμε φιλίες.

Και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σχετικά με την δημιουργία δυνατών και βαθύτερων δεσμών με τους φίλους μας είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι που τείνουν να απομονώνουν τον εαυτό τους υιοθετούν συμπεριφορές που τους απομονώνουν ακόμα περισσότερο ακόμα και αν θέλουν να κοινωνικοποιηθούν.

Αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή με το να απομακρύνονται από τους φίλους τους αρχίζουν να βλέπουν τους άλλους αρνητικά, ακόμα και αυτούς που έχουν καλές προθέσεις. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο είναι δύσκολο να βγουν.

Αν δεν είστε και πάρα πολύ κοινωνικοί μην ανησυχείτε. Μπορείτε να εξακολουθήσετε να είστε εσωστρεφείς και να κάνετε καινούργιους φίλους. Επίσης, το σπουδαίο είναι ότι χρειάζεστε έναν κοντινό φίλο για να κάνετε την διαφορά στην ζωή σας και να γίνετε πιο ανθεκτικοί.

Παρακάτω βρίσκονται κάποιες συμβουλές για να χτίσετε καλύτερες φιλίες.

Αρχικά, δημιουργήστε συνδέσεις. Γραφτείτε σε κάποια λέσχη ή σε κάποια ομάδα για να γνωρίσετε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε επειδή θα έχετε κάτι κοινό να συζητήσετε.

Έπειτα, ενισχύστε τις συνδέσεις που κάνατε. Εμβαθύνετε την φιλία σας προσκαλώντας τους καινούργιους σας φίλους για καφέ ή φαγητό. Προσπαθήστε να βρείτε μια κοινή ώρα μέσα στην εβδομάδα ώστε να συναντιέστε και να λέτε τα νέα σας.

Να βρίσκεστε περισσότερο με φυσικό τρόπο παρά μέσω του διαδικτύου. Παρόλο που το διαδίκτυο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε συνδεδεμένοι με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως τίποτα δεν είναι καλύτερο από την συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο όταν πρόκειται για την διατήρηση και την ανάπτυξη της φιλίας σας. Γι αυτό όλοι μας θα πρέπει να ξοδεύουμε λιγότερο χρόνο στο διαδίκτυο και περισσότερο στις συναντήσεις με φίλους σύμφωνα με το awaken

Όταν νιώθετε αγχωμένοι, αναζητήστε τους.

Ένα μεγάλο μέρος σχετικά με το πώς να γίνετε πιο ανθεκτικοί έχει να κάνει με το να αναζητάτε και να δέχεστε βοήθεια όταν την χρειάζεστε από ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς. Θα νιώσετε καλύτερα μετά, κι εσείς και αυτοί, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εμβαθύνετε την σύνδεση που έχετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ