Υπόθεση Κωστή Πολύζου: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στη μητέρα & τον πατριό του - Καταπέλτης ο Εισαγγελέας: Τον κατέστρεψαν & τον στραγγάλισαν

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά και στο Εφετείο καταδικάστηκαν η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου.

Αυλαία έπεσε στην υπόθεση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου, με την καταδίκη της μητέρας και του πατριού του σε ισόβια κάθειρξη και στο Εφετείο.

Στους δύο κατηγορούμενους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ ο Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης εναντίον τους.

Η απίστευτη υπόθεση αναβίωσε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, με την υπόθεση να εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, εννέα χρόνια μετά την δολοφονία του νεαρού άνδρα.

Η δίκη κράτησε περίπου επτά μήνες, καθώς διακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ο Εισαγγελέας ανέφερε για πρώτη φορά, πως ο Κωστής Πολύζος στραγγαλίστηκε, ενώ σχετικά με τους κατηγορούμενους φέρεται να είπε «Αντί να βοηθήσουν το παιδί να ορθοποδήσει, το κατέστρεψαν οικονομικά».

Όπως μετέδωσε, δε, ο ΑΝΤ1, η μητέρα του Πολύζου, είπε απευθυνόμενη στους δικαστές «θα ήθελα να ξέρω το βράδυ που θα πάτε στα σπίτια σας, θα έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας, που αφήνετε δύο αθώους ανθρώπους στη φυλακή και οι πραγματικοί ένοχοι είναι έξω; Λυπάμαι πολύ...».

Να υπενθυμίσουμε πως ο 23χρονος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Φεβρουάριο του 2011 από την Σιάτιστα Κοζάνης, όπου έμενε με την οικογένειά του.

Μετά από αναζήτηση πολλών μηνών, το άψυχο σώμα του Κωστή Πολύζου βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι που άνηκε στον πατριό του νεαρού.

Η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου μπήκαν στο στόχαστρο των αρχών, μετά την ανακάλυψη της σορού του, μετά και από αντιφάσεις στις οποίες είχαν πέσει κατά την κατάθεσή τους.

Όταν, δε, έγινε γνωστό πως το ζευγάρι επιχείρησε να οικειοποιηθεί δάνειο που είχε λάβει, πλαστογραφώντας την υπογραφή του και όταν ήρθαν στην επιφάνεια οι μαρτυρίες περιοίκων για τα όσα έγιναν το βράδυ της εξαφάνισης, τότε τα στοιχεία εναντίον τους ήταν πλέον πολλά.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τελικά για την δολοφονία του 23χρονου το 2016.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ