O Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια μοναδική συνταγή - Sloppy joes με κοφτό μακαρονάκι

Υπέροχη συνταγή! 

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. σάλτσα worcestershire
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. κοφτό μακαρονάκι, βρασμένο
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 2 ψωμάκια για σάντουιτς
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για 1 λεπτό. 
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη σάλτσα worcestershire και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το βρασμένο κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. 
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί 20x25 εκ. και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει και να χρυσαφίσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο. 
  • Κόβουμε τις τσιαπάτες στη μέση και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ