Story of the day: Ζευγάρι έσωσε δύο φορές την ζωή του ίδιου ανθρώπου - Πρώτα με τον θάνατό του ο ένας, τώρα με το νεφρό της η χήρα του (βίντεο)

Μία συγκλονιστική ιστορία…

Χήρα από τη Φλόριντα δώρισε το νεφρό της σε έναν άνδρα που είχε λάβει πριν από 16 χρόνια όργανα και από τον άνδρα της.

Το 2004, ο τεχνίτης οροφών Μπράιαν Χέρινγκτον έχασε τη ζωή του στα 35 του χρόνια, μετά από δυστύχημα εν ώρα εργασίας.

Η οικογένειά του δώρισε τα όργανά του και το νεφρό του μεταμοσχεύθηκε στον Τζέφρι Γκρέιντζερ.

 

 

Αν και τον πρώτο χρόνο μετά τη μεταμόσχευση δεν επιτρεπόταν να γνωριστούν, ο Τζέφρι Γκρέιντζερ και η χήρα του σωτήρα του, Τέρι Χέρινγκτον, αντάλλασσαν ανώνυμα σημειώματα και ευχετήριες κάρτες. Όταν τελικά μίλησαν για πρώτη φορά στο τηλέφωνο, εκείνος ένιωσε σαν να γνωρίζονταν μια ζωή.

 

 

Το νεφρό του, ωστόσο, άρχισε να υπολειτουργεί πριν από έναν χρόνο, με αποτέλεσμα ο 59χρονος Τζέφρι να χρειάζεται και πάλι αιμοκαθάρσεις.

 

 

Σε μία από τις κουβέντες του με τη χήρα του αρχικού του δότη, την 49χρονη Τέρι, με την οποία διατηρούσε πια οικογενειακή φιλία, της αποκάλυψε το κακό νέο. Αυτή αμέσως προσφέρθηκε να εξεταστεί για να δει αν είναι συμβατή και πέντε μήνες μετά διαπιστώθηκε ότι ήταν η ιδανική δότρια.

 

 

Έτσι κι αλλιώς, η γυναίκα και τα δύο της παιδιά ένιωθαν ότι στον Τζέφρι ζούσε ένα κομμάτι του Μπράιαν!

Τελικά, η Τέρι έδωσε τον νεφρό της και η μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία μία μόλις εβδομάδα πριν από την καραντίνα για τον κορωνοϊό στην πολιτεία, και οι δύο δηλώνουν πανευτυχείς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ