O Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια μοναδική συνταγή - Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες & σάλτσα τσιμιτσούρι

Υπέροχη συνταγή! 

Συστατικά

  • 400 γρ. πατάτες baby
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρια, κομμένη σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι για περίπου 20 λεπτά. 
  • Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τις αφήνουμε να στραγγίξουν, και όταν κρυώσουν, τις κόβουμε στη μέση. 
  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και, αφού αλατοπιπερώσουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν. 
  • Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε μέσα σε ένα μπολ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. 
  • Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά χωρίς να το καθαρίσουμε. 
  • Ρίχνουμε την πιπεριά τσίλι μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και αφαιρούμε τις πατάτες από το τηγάνι. 
  • Παράλληλα, βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνουν μια πάστα. 
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες και τη σάλτσα τσιμιτσούρι.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ