O Tραμπ στην Μέρκελ: ‘’Είσαι ηλίθια’’ - Οι λεκτικές επιθέσεις του σε γυναίκες αρχηγούς και το παραλήρημα

Το δημοσίευμα του CNN επικαλείται εκατοντάδες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Τραμπ με ηγέτες ξένων κρατών.

«Σταθερά απροετοίμαστος» φέρεται να είναι σε τηλεφωνικές συνομιλίες του με ξένους ηγέτες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ προβαίνει συχνά και σε «λεκτικές επιθέσεις» σε γυναίκες αρχηγούς κρατών, κατά τη διάρκεια των μεταξύ τους συνδιαλέξεων.

Όπως αναφέρει ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος, Καρλ Μπερνστάιν, σε νέα του έκθεση για το CNN, ο πρόεδρος Τραμπ, ενώ ήταν φιλικός με τους άνδρες ηγέτες στις τηλεφωνικές κλήσεις, γινόταν «σχεδόν σαδιστής» όταν μιλούσε με γυναίκες πρωθυπουργούς ή προέδρους.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by de.euronews.com (@euronews_deutsch) on

 

Ο Μπερνστάιν, ο οποίος μαζί με τον Μπομπ Γούντγουορντ αποκάλυψαν το σκάνδαλο Watergate το 1972, ενώ οι δυο τους εργάζονταν στην εφημερίδα "Washington Post", επικαλείται πηγές του Λευκού Οίκου και της υπηρεσίας πληροφοριών.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πιο «βίαιες επιθέσεις του Τραμπ απευθύνονταν σε γυναίκες αρχηγούς κρατών».

 

 

«Οι κλήσεις οδήγησαν τους πρώην ανώτερους συνεργάτες του Τραμπ (συμπεριλαμβανομένων των συμβούλων εθνικής ασφαλείας Χ.Ρ. ΜακΜάστερ και Τζον Μπόλτον, του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις, του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και του επικεφαλής του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, καθώς και αξιωματούχων της υπηρεσίας πληροφοριών) να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος ήταν συχνά παραληρηματικός - όπως το έθεσαν δύο πηγές- στις σχέσεις του με ξένους ηγέτες», έγραψε ο Μπερνστάιν.

 

 

«Περισσότεροι από δώδεκα αξιωματούχοι είτε άκουσαν τις τηλεφωνικές κλήσεις του προέδρου σε πραγματικό χρόνο είτε τους δόθηκαν λεπτομερείς περιλήψεις και εκτυπώσεις καταγραφής ανεπεξέργαστων κειμένων των κλήσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους, ανέφεραν οι πηγές του CNN. Οι πηγές μίλησαν επανειλημμένα στο CNN τους τελευταίους τέσσερις μήνες, μέχρι και τον Ιούνιο».

«Είσαι ηλίθια» είπε ο Τραμπ στη Μέρκελ

Χαρακτηριστικό είναι, δε, πως ο Τραμπ φέρεται να ήταν ιδιαίτερα επιθετικός τόσο με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όσο και με την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

 

 

«Μερικά από όσα είπε στην Άνγκελα Μέρκελ είναι απλά απίστευτα: Τη χαρακτήρισε “ηλίθια” και την κατηγόρησε ότι μπαίνει στην "τσέπη" των Ρώσων» τονίζει το ρεπορτάζ.

 

 

Ο Τραμπ, σύμφωνα με την έκθεση «είναι πιο σκληρός με εκείνους που βλέπει ως αδύναμους και πιο μαλακός με αυτούς που θα έπρεπε να είναι σκληρός».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Street Media (@officialstreetmedia) on

 

 

Όσο για την Βρετανίδα πρώην Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, εκείνη φέρεται να εξεπλάγη από την επιθετική σε βάρος της συμπεριφορά που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Theresa May (@theresamay) on

 

«Σαφώς την εκφόβισε και αυτό είχε σκοπό», σχολίασε στο CNN άνθρωπος που φέρεται να γνώριζε εκ των έσω όσα συνέβαιναν. 

Μάλιστα, η συμπεριφορά του Τραμπ είχε ως αποτέλεσμα να «ταραχτεί» και να «γίνει νευρική» η Τερέζα Μέι.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by thebeasley (@thebeasley) on

 

Σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο, ο Τραμπ είχε την ίδια συμπεριφορά και στις διά ζώσης συναντήσεις,

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#TheresaMay #DonaldTrump #TrayMump #MumpTray #TrumpMay #MayTrump You say tomato, I say tomato !!

A post shared by Emma Macdonald (@emmamac111) on

 

 

«Όταν η Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο το 2018, ο Τραμπ επέδειξε πολύ αμφισβητήσιμη συμπεριφορά που ήταν αρκετά επιθετική. Η καγκελάριος έμεινε πράγματι ήρεμη, και αυτό έκανε και στο τηλέφωνο», δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με την έκθεση.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A.C. Hsueh (Andrey) (@achsueh) on

 

Αυτό που έχει επίσης μεγάλη σημασία είναι πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ηγέτης με τον οποίο είχε τις περισσότερες επαφές ο Τραμπ ήταν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τραμπ και Ερντογάν μιλούσαν στο τηλέφωνο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και μάλιστα αναφέρεται ότι ο Ερντογάν είχε το ελεύθερο να τηλεφωνεί απευθείας στον Τραμπ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ