Good news από το Ελληνικό - Την Παρασκευή αρχίζουν επίσημα οι εργασίες με την παρουσία του Πρωθυπουργού

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα επίσημα εγκαίνια του εργοταξίου θα ξεκινήσουν στις 08:30 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης στην πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνονται οι κατεδαφίσεις οι οποίες αναμένεται να κρατήσουν περίπου 3,5 χρόνια.

Να σημειωθεί πως οι πρόδρομες εργασίες στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου έχουν ξεκινήσει, προκειμένου να κατεδαφιστούν εκατοντάδες κτίρια.

Κάποιες εργασίες, όπως εδαφοτεχνικές μελέτες, περιφράξεις, έργα ασφαλείας για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο έχουν αρχίσει.

Περίπου 900 κτίρια αναμένεται να κατεφαδιστούν συνολικά, με τις πρώτες άδειες κατεδάφισης να αφορούν σχεδόν στα μισά από αυτά.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως τα "επίσημα εγκαίνια του εργοταξίου θα έχουμε στις αρχές Ιουλίου - θα ανακοινωθεί η ημερομηνία- όπου θα γίνουν φυσικά από τον κύριο Πρωθυπουργό".

"Είναι πάρα πολλά τα κτίρια που θα κατεδαφιστούν για να ξεκινήσει το έργο. Συνολικά είναι σχεδόν 900 κτίρια.

Η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και η δεύτερη φάση του έργου είναι η εκσκαφή, η θεμελίωση και το χτίσιμο των κτιρίων. Η πρώτη φάση προβλέπεται από το master plan να κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια.

Σε αυτά τα 3,5 χρόνια θα έχουμε το χτίσιμο του καζίνο και των δύο ξενοδοχείων και κάποιων ουρανοξυστών με τα γραφεία".

"Σκοπός είναι να ολοκληρωθεί το έργο και να γίνει η επένδυση" πρόσθεσε

"Θα έχουμε καθημερινά μία επαφή με την εξέλιξη του έργου, δεν σταματάει η δική μας προσπάθεια επειδή μπήκαν οι μπουλντόζες. Θα συνεχιστεί η προσπάθειά μας καθ' όλη αυτή την τριετία για να παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου και να λύνουμε προβλήματα.

 

Διότι ο σκοπός δεν είναι μόνο να μπουν οι μπουλντόζες, σκοπός είναι να ολοκληρωθεί το έργο και να γίνει η επένδυση" είχε πει ο υπουργός.

Οι πρόδρομες εργασίες με τις αποψιλώσεις στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού έχουν ξεκινήσει, προκειμένου να ακολουθήσουν οι κατεδαφίσεις, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρίας πριν λίγες ημέρες. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το Ελληνικό έχει αρχίσει ήδη έστω και εάν τα πρώτα έργα δεν είναι "θορυβώδη", επισημαίνοντας επίσης ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχουν ξεκινήσει οι μελέτες ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα υποδομών. Δεν θα περιμένουμε να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών ώστε να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό για τις υποδομές, πρόσθεσε.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε χαρακτηριστικά: είμαστε πανέτοιμοι οικονομικά για τα έργα της επόμενης πενταετίας στο Ελληνικό, όχι μόνο για τον πρώτο χρόνο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ