Σε Ισόβια καταδικάστηκε η 26χρονη που είχε σκοτώσει την πρώην σύζυγο του συντρόφου της στο Κορωπί

Ομόφωνα ένοχη η 30χρονη...

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στην 30χρονη,που κρίθηκε ένοχη για την δολοφονία, με πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι, της πρώην συζύγου του συντρόφου της, στο σπίτι του θύματος, στο Κορωπί, το 2016.

Το δικαστήριο, κατόπιν ανάλογης εισαγγελικής πρότασης, κήρυξε ομόφωνα ένοχη την 30χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επιβάλλοντας, πλην των ισοβίων, επιπλέον ποινή 18 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και τα πρακτικά της δίκης και να αποσταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συνέργεια του 45χρονου στην υπόθεση, ενώ ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης όπως και πρωτόδικα. Δηλαδή, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τι είπε  στην απολογία της

«Οφείλω μια συγνώμη για τον πόνο που έχω προκαλέσει στους ανθρώπους και τα παιδιά της συγχωρεμένης και στα δικά μου. Είχαμε πολύ ωραία σχέση από το 2010- 2014. Δεν ήξερα ότι είχε άλλη οικογένεια. Ξαφνικά ενώ ήμουν ήδη έγκυος 5 μηνών, μου είπε ότι ήταν παντρεμένος, χωρισμένος. Και εγώ και η συγχωρεμένη του ζητούσαμε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. […] Εκείνη τη μέρα δεν είχα σκοπιμότητα να έχω το μαχαίρι να σκοτώσω άνθρωπο […]».

Η ίδια περιγράφει στην απολογία της ότι τη μέρα του φονικού, το θύμα της έκανε νόημα να σταματήσει ενώ η ίδια περνούσε με το αυτοκίνητο. Ισχυρίζεται ότι το θύμα άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού κι έβριζε τη δράστιδα. Σε ερώτηση της προέδρου τι έλεγε το θύμα, η κατηγορούμενη απάντησε «Δεν μπορώ να πω».

«Εδώ και δύο χρόνια προσπαθώ να μπω στον ίσιο δρόμο, δε θέλω να αμαρτάνω» ανέφερε.

Επίσης, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι δε γνώριζε ότι ο σύντροφός της και το θύμα είχαν πάρει διαζύγιο και ότι αυτός ο άνδρας της κορόιδευε και τις δύο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ