Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να αλλάξετε την πραγματικότητα σας με τις λέξεις

Εκφραστείτε ειλικρινά

Μερικά χρόνια πριν, μερικοί Ρώσοι ερευνητές, ο Pjotr Garjajav και η ερευνητική ομάδα του αποκάλυψαν ότι το 90% του DNA που κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως «άχρηστο» (από ανακαλύψεις της έρευνας ENCODE που κατευθύνονταν από τον καθηγητή Chris Ponting) στην πραγματικότητα κατείχε μια ανώτερη χρήση και νοημοσύνη.

 

Αποκαλύφθηκε ότι ο γενετικός κώδικας μας ακολουθούσε τους ίδιους κανόνες όπως όλες οι γλώσσες. Οι λέξεις έχουν συγκεκριμένες δονητικές συχνότητες που μπορούν να επηρεάσουν το DNA μας και το σώμα μας μπορεί να προγραμματιστεί από την γλώσσα, τις λέξεις και τις σκέψεις.

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε διαμορφώνουν όχι μόνο τα συστήματα πεποιθήσεων, τις αξίες και τα συναισθήματα μας αλλά επιδρούν στο σώμα μας σε κυτταρικό επίπεδο, διαμορφώνοντας τα θεμέλια της πραγματικότητας μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να επιλέγουμε τα λόγια μας σοφά με το ανώτερο καλό στην καρδιά μας.

Εδώ είναι κάποιοι τρόποι με τους οποίους οι λέξεις μπορούν να μεταμορφώσουν την πραγματικότητα μας και το τι εκδηλώνουμε:

1.Εκφραστείτε ειλικρινά

Η αληθινή έκφραση είναι παρά πολύ σημαντική. Κάθε συναίσθημα και σκέψη που έχετε είναι ισχυρά. Όταν προσπαθείτε να τα συγκρατήσετε αντί να τα αφήσετε θα νιώσετε το συναισθηματικό σας σώμα να παλεύει στην προσπάθεια του να αποδράσει.

Είναι απαραίτητο να δώσουμε στον εαυτό μας μια διέξοδο να εκφράζει όλα τα αρνητικά συναισθήματα μας πριν προχωρήσουμε στο να τα αντικαταστήσουμε με θετικές επιβεβαιώσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει μεταμόρφωση χωρίς να προηγηθεί η αποδοχή.

2. Σταματήστε τους αρνητικούς μονολόγους

Κόψτε τις λέξεις και φράσεις όπως «άσχημος/η», «χοντρός/η», «δεν μπορώ», «μισώ» καθώς αυτές οι λέξεις δημιουργούν δυσαρμονική ενέργεια μέσα μας, και αναδύουν τις αρνητικές συχνότητες αναξιότητας, ταλαιπωρίας και φόβου.

Όταν θέλετε να εκφράσετε ένα αρνητικό συναίσθημα ή σκέψη, χρησιμοποιήστε λέξεις όπως «αισθάνομαι» ή «προτιμώ» αντί για «μισώ» και «δεν μπορώ». Η χρήση θετικών λέξεων όπως «αγάπη, ευγνωμοσύνη, υπηρηφάνεια, ομορφιά, ευημερία, υγεία, δημιουργικότητα» θα μεταμορφώσουν τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις για τον εαυτό σας.

3. Θρέψτε το συναισθηματικό σώμα με υγιές λεξιλόγιο

Όπως και το σώμα μας αντιδρά καλύτερα με φρέσκα γεύματα, το συναισθηματικό σώμα χρειάζεται να ενθαρρύνεται, να αγαπιέται και να φροντίζεται.

Επαναλάβετε στον εαυτό σας, «Είμαι αρκετά καλός/η», «Είμαι δυνατός/η και ικανός/η», «Οπουδήποτε και να είμαι, ό, τι και αν κάνω και όποιος/α και να γίνω, είμαι ασφαλής, είμαι αγαπητός/η», «Ανοίγω τον εαυτό μου στο φως και στην αγάπη».

Αυτά διεγείρουν μια μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ευκολία μέσα μας. Θα σας απελευθερώσουν από το άγχος και τον φόβο καθώς θα αρχίσετε να ενεργείτε με αγάπη.

4. Διαλέξτε με τι τρέφετε το μυαλό σας

Οι λέξεις που μας επηρεάζουν δεν είναι μόνο αυτές που λέμε αλλά και αυτές στις οποίες εκθέτουμε οικειοθελώς τον εαυτό μας. Μπορούμε για παράδειγμα να επιλέξουμε ταινίες που να ανοίγουν το μυαλό μας, για να μας εκπαιδεύσουν και να μας εξελίξουν.

«Η πηγή της Ζωής» του Darren Aronovksy είναι ένα σπουδαίο γραφικό μυθιστόρημα και ταινία για αρχή. Μπορούμε να ακούμε μουσική που χαλαρώνει την ψυχή και δεν επικεντρώνεται στον πόνο, στο άγχος, στην τοξικότητα και στην ταλαιπωρία.

Το προσωπικά αγαπημένο μου αρχαίο θεραπευτικό τραγούδι της Χαβάης είναι το Ho’oponopono, το οποίο μεταφράζεται σε «Λυπάμαι, σε παρακαλώ συγχώρεσε με, σε ευχαριστώ και σε αγαπώ». Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του που κυμαίνονται από την ψυχεδελική τρανς έως τις αυθεντικές μελωδίες της φυλής.

5. Μάθετε μάντρας για διαφορετικούς σκοπούς

Ένα μάντρα δεν είναι απλώς ένας συνηθισμένος συνδυασμός γραμμάτων και συλλαβών, αλλά μια ζωντανή δύναμη που δρα ως φάρμακο της ψυχής. Κάθε λέξη έχει την δική της δύναμη και προκαλεί μια συγκεκριμένη αντίδραση μέσα μας. Λειτουργούν βαθύτερα μέσα στο υποσυνείδητο μας, καταστρέφοντας ό, τι ανεπιθύμητο και αντικαθιστώντας το με λευκό φως σαν φάρμακο.

Εδώ είναι κάποια που μπορούν να βοηθήσουν την αύξηση της συνείδησης μας:

Ωμ

Το ψαλτικό ωμ, ο ήχος του σύμπαντος, σας δεσμεύει με την πηγή. Σας υπενθυμίζει τις ρίζες σας. Δεν είναι κάτι επιφανειακό που αφορά την εθνικότητα ή την φυλή, αλλά κάτι βαθύτερο. Είναι το «εσύ» σε παγκόσμιο επίπεδο.

Gayatri Mantra

Με την χρήση του να γίνεται για συνειδητή και πνευματική ανάπτυξη, το Gayatri Mantra στοχεύσει στον εξαγνισμό του εαυτού.

Om buhr, bhuva svah

tat savitur varenyam

bhargo devasya dhīmahi

dhiyo yo nah pracodayat

Μεταφράζεται κατά προσέγγιση σε:

Διαλογιζόμαστε στην δόξα του Δημιουργού

Που έχει δημιουργήσει το Σύμπαν

Που αξίζει να λατρευτεί

Που είναι η ενσάρκωση της Γνώσης και του Φωτός

Που απομακρύνει την Αμαρτία και την Άγνοια

Ας ανοίξει την καρδιά μας και ας διαφωτίσει το Πνεύμα μας.

Om Mani Padme Hum

Γνωστό και ως το Βουδιστικό Μάντρα της Συμπόνιας, εστιάζει στην μη- προσκόλληση στον πόνο, στον θυμό ή στην ταλαιπωρία. Μέσω αυτής κάποιος μπορεί να αγαπήσει κάτι γι αυτό που πραγματικά είναι. Ο Δαλάι Λάμα μιλά γι αυτό ως ένα μάντρα που σας βοηθά να βρείτε την δική σας «buddhahood»: την θεϊκότητα μέσα σας.

Λέγεται πως «Ανάλογα με την πρακτική ενός μονοπατιού που είναι μια αδιαίρετη ένωση της μεθόδου και της σοφίας, μπορείτε να μεταμορφώσετε το ακάθαρτο σώμα, την ομιλία και το μυαλό σε ένα καθαρό εξυψωμένο σώμα, ομιλία και μυαλό ενός Βούδα». Κάθε ήχος έχει μια βαθύτερη και πιο περίπλοκη σημασία.

Όταν επιλέγουμε συγκεκριμένες λέξεις για να περιγράψουμε τις σκέψεις, τον εαυτό μας ή άλλους ανθρώπους, υποσυνείδητα προαναγγέλλουμε το πώς θα μας επηρεάσουν. Είναι σαν να έχουμε κάνει μια συμφωνία με τον εαυτό μας να λάβουμε μόνο την έκταση των δικών μας ορισμών, αναφέρει το Awaken.

Το σύμπαν ακούει την δονητική πρόθεση όλων των λέξεων που λέμε και όλων των σκέψεων που πιστεύουμε ότι είναι αληθινές και καθώς εξελισσόμαστε, αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο η υποσυνείδητη φύση μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ