Με ασπίδες νερού, Κρητική λύρα & κεράσματα, υποδέχτηκε η Κρήτη τους πρώτους τουρίστες στα αεροδρόμια

Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας...

 

Έφτασαν στην Κρήτη οι πρώτοι τουρίστες εγκαινιάζοντας και επίσημα τη νέα, δύσκολη, τουριστική σεζόν.

Η πρώτη πτήση τελικά ήταν από την Τσεχία. Πρόκειται για μία πτήση που δεν ήταν προγραμματισμένη και προσγειώθηκε στις 7.30 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Οι 167 επιβάτες βγήκαν από το αεροπλάνο με τους ανθρώπους του αεροδρομίου να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις που προβλέπονται.

Έγιναν τα πρώτα τεστ

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν κι όλας τα πρώτα τεστ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον αλγόριθμο QR χρειάστηκε να ληφθούν δείγματα από 20 τουρίστες προκειμένου να εξεταστούν για κορωνοϊό.

Αυτοί οι τουρίστες θα πρέπει να μείνουν σε… καραντίνα στο ξενοδοχείο τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

40 περίπου οι πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Την αρχή στο αεροδρόμιο Ηρακλείου κάνουν πτήσεις από την Τσεχία και Γερμανία, αναφέρει το cretapost

«Ξεκινάνε σήμερα οι πτήσεις του εξωτερικού για το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Σήμερα είναι προγραμματισμένες περίπου 40 πτήσεις από το εξωτερικό», τονίζει μιλώντας σχετικά στο cretapost, ο αερολιμενάρχης, Γιώργος Πλιάκας ενώ προσθέτει πως «οι τουρίστες που θα φτάσουν σήμερα στο Ηράκλειο θα είναι από Γερμανία, Τσεχία και Πολωνία».

Αξίζει να σημειωθεί πως από εδώ και πέρα, όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης του Ηρακλείου, η κίνηση στις πτήσεις του εξωτερικού αναμένεται να είναι αυξητική.

827 τεστ καθημερινά στο Ηράκλειο

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του αεροδρομίου Ηρακλείου αναμένονται να γίνονται τα τεστ σε συγκεκριμένους τουρίστες που θα καταφτάνουν στο νησί.

«Υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος εντός του αεροδρομίου όπου θα γίνονται τα τεστ στους 827 τουρίστες από την ειδική υγειονομική ομάδα των ειδικών δυνάμεων. Τα πάντα είναι έτοιμα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πλιάκας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ