Κορωνοϊός; Η κα. Παγώνη ‘’ξαναχτυπά’’ - Τα πάρτι και ο συνωστισμός μας ανησυχούν πιο πολύ από τους τουρίστες στα νησιά (βίντεο)

Οπωσδήποτε μάσκες και αποστάσεις στα πλοία....

Το λεγόμενο "πρώτο τεστ" για τη χώρα μας, δηλαδή οι αφίξεις τουριστών μέσω διεθνών πτήσεων στην Ελλάδα, κρίνεται ως επιτυχημένο. Αυτό δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη σημείωσε πάντως ότι θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ζήτημα και δη την πορεία της πανδημίας στη χώρα σε 15 μέρες από σήμερα.

Παράλληλα, τόνισε πως τους ειδικούς δεν ανησυχούν τόσο τα νησιά.

"Ναι μεν οι άνθρωποι στα νησιά θέλουν τον τουρισμό ωστόσο φοβούνται αν υπάρξει κάποιο κρούσμα πως αυτό θα αντιμετωπιστεί" εξήγησε διαβεβαιώνοντας όμως πως ενδεχόμενα κρούσματα σε νησί θα αντιμετωπιστούν.

"Έχουν ενημερωθεί οι γιατροί. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιστημονικό κόσμο" τόνισε.

Αντίθετα, κατέστησε σαφές πως υπάρχει ανησυχία για τις μεγάλες πόλεις, για τα φαινόμενα διεξαγωγής πάρτι και συνωστισμού.

Μιλώντας η κ. Παγώνη για τα αποτελέσματα των 4.000 τεστ για τον κορονοιό στα οποία υπεβλήθησαν τουρίστες που έφτασαν την Τετάρτη πρώτη Ιουλίου στην Ελλάδα, υπενθύμισε ότι θα βγουν σήμερα το απόγευμα.

"Σήμερα θα ξέρουμε. Θα έχουμε την πρώτη εικόνα", είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας πως τα τεστ θα συνεχιστούν.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων κορονοιού, η γιατρός εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτά πρόκειται να αυξηθούν, απ’ ότι φαίνεται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, χαρακτήρισε εντούτοις, αυτό το σενάριο αναμενόμενο.

"Με βάση τα δεδομένα αλλά και τα μέτρα που έχουμε πάρει, πιστεύουμε πως δεν θα φτάσουμε να δούμε να γίνονται εδώ αυτά που βλέπουμε στην Αμερική".

"Δεν είναι κάτι τραγικό. Πιστεύω θα είναι αντιμετωπίσιμα" είπε συγκεκριμένα αναφέροντας πως ανησυχία υπάρχει κυρίως μεταξύ των κατοίκων των νησιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ