O Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει υπέροχη πίτσα από ζυμαρικά

Υπέροχη συνταγή! 

Συστατικά

  • 200 γρ. σπαγγέτι, βρασμένα
  • 100 γρ. σάλτσα ντομάτας, ή ντομάτα κονκασέ
  • 1 αβγό
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φύλλα βασιλικού, προαιρετικά

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ψιλοκόβουμε τα σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το αβγό, τη φρυγανιά, τη μισή μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με καπάκι 20 εκ. σε δυνατή φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά. 
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καπακώνουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  • Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε το τυρί να πάρει πιο έντονο χρυσαφένιο χρώμα, μπορούμε να μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στο γκριλ για 3 λεπτά.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ