Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει το απόλυτο σνακ: Εύκολες & γρήγορες τορτίγιες με αβγό

Το τέλειο σνακ για τη δουλειά ή την παραλία...

Μία υπέροχη συνταγή από τον Άκη...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σήμερα φτιάξτε εύκολες και γρήγορες τορτίγιες με αβγό! ? Τέλειο σνακ για τη δουλειά ή για τους τυχερούς που πάνε παραλία! ? Βρείτε τη #syntaghthshmeras στο link στο προφίλ μου! The perfect beach snack for today...? Tortilla wraps with egg! A creamy and smooth filling inside soft tortillas that will amaze you! ? Find #therecipeoftheday at the link in bio! #tortilla #tortillas #wraps #tortillawrap #egg #eggwrap #eggtortillas #eggtortillawrap #homemadesnack #snacktime #beachsnack #greek #chef

A post shared by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) on

Συστατικά

3 αβγά, βρασμένα

50 γρ. σπιτική μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

αλάτι

πιπέρι

1/4 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

2 τορτίγιες

100 γρ. σολομό, καπνιστό

50 γρ. σπανάκι baby

Για το σερβίρισμα

σπανάκι baby

πάπρικα, γλυκιά

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τα αβγά από τα τσόφλια τους. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.

Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας. 

Μοιράζουμε το μείγμα των αβγών στο κέντρο κάθε τορτίγιας. 

Προσθέτουμε τον σολομό, το σπανάκι, και ρολάρουμε τις τορτίγιες.

Κόβουμε τις τορτίγιες σε μικρά ρολάκια.

Σερβίρουμε με σπανάκι baby και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ