Σπύρος Σούλης: Τι δεν πρέπει να υπάρχει ποτέ στο κρεβάτι σας - 6 συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Αυτά είναι τα 6 πράγματα που δεν σας βοηθούν να κοιμάστε καλά τα βράδια...

Το να κοιμάστε καλά το βράδυ είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική και τη σωματική σας υγεία. Αν, όμως, συνηθίζετε να μοιράζεστε το κρεβάτι σας με ένα από τα 6 παρακάτω πράγματα τότε βάζετε σε κίνδυνο τον καλό σας ύπνο, την υγεία και φυσικά την καλή σας διάθεση.

Κινητό Το κινητό, το laptop, το tablet και οτιδήποτε άλλο σχετικό δεν πρέπει να βρίσκεται στο κρεβάτι σας λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Πέρα από το ότι δεν σας βοηθούν να χαλαρώσετε σε βάθος, είναι και επικίνδυνα. Έχουν ακουστεί περιπτώσεις έκρηξης κινητών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Καλό είναι, λοιπόν, να τα κρατάτε μακριά από το κρεβάτι σας.

Κατοικίδιο Όσο κι αν το αγαπάτε το κατοικίδιό σας πρέπει να έχει το δικό του κρεβάτι. Σε έρευνα που έγινε το 2014 πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιδίων που μοιράζονταν το κρεβάτι τους με το ζωάκι τους ξυπνούσαν τουλάχιστον μια φορά μέσα στη νύχτα ενώ υπήρχαν και αρκετοί που είπαν πως δεν έκαναν καλό ύπνο όποτε είχαν και τα τριχωτά κατοικίδιά τους στο κρεβάτι.

Μην κοιμάστε ποτέ αγκαλιά με το κατοικίδιό σας.

Θορυβώδης «συγκάτοικος» Σίγουρα δεν μπορούμε να σας προτείνουμε να πετάξετε τον σύζυγό σας από το κρεβάτι αλλά αν ροχαλίζει ή κλωτσάει τότε αυτό μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας. Ζητήστε του να φύγει από το κρεβάτι για μερικές μέρες για να διαπιστώσετε αν επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σας ή αντιμετωπίστε το πρόβλημά του.

Παιδί Αν είστε από τις μαμάδες που αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμούνται μαζί τους, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν το κάνετε αυτό δεν κοιμάστε ποιοτικά. Τα παιδιά σπάνια κάνουν ήσυχο ύπνο.

Πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό Μπορεί να σας αρέσει πολύ να τρώτε στο κρεβάτι αλλά το σίγουρο είναι πως όσο προσεκτικοί κι αν είστε κατά πάσα πιθανότητα τα ψιχουλάκια σας θα τα κάνετε. Αν δεν θέλετε να μοιραστείτε κάποια στιγμή το κρεβάτι σας με καμιά κατσαρίδα, τότε καλό είναι να τρώτε στην κουζίνα και να πλένετε τα σεντόνια σας τακτικά αν σας αρέσει που και που να τρώτε πάνω σε αυτά, όπως αναφέρει το spirossoulis.com.

Τσάντα Η τσάντα σας είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που έχετε. Σκεφτείτε για λίγο που την ακουμπάτε και θα καταλάβετε για τι ακριβώς μιλάμε. Μην την ακουμπήσετε ποτέ στο κρεβάτι σας γιατί θα γεμίσει κατευθείαν με βακτήρια. Επίσης, είναι σημαντικό να σκουπίζετε με μαντηλάκια καθαρισμού την τσάντα σας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ