Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία: Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη, καταστροφές στη Λάρισα, χαλάζι στην Κοζάνη (φωτό - βίντεο)

Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στη Β. Ελλάδα...

Πολλά προβλήματα προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί η κακοκαιρία σε περιοχές της Μακεδονίας, αλλά και της Θεσσαλίας.

Η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει αυτή την ώρα σοβαρά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στα Δυτικά.

Για περίπου μισή ώρα η αερογέφυρα του Κορδελιού, στην προέκταση της οδού Μοναστηρίου, παρέμεινε κλειστή λόγω του μεγάλου όγκου νερού, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απομακρύνει δύο δέντρα που έπεσαν στο οδόστρωμα, στην περιοχή της Νεάπολης.

Παράλληλα, οι δρόμοι πλημμύρισαν στον Εύοσμο, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

(Photo: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και περιοχές του δήμου Κιλελέρ εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη από τα καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι, τη βροχή και τους ανέμους έχουν καταστραφεί σκεπές από ποιμνιοστάσια της περιοχής, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες, βιομηχανική τομάτα και δενδροκαλλιέργειες.

Σύμφωνα με την κ. Χλιάπη, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων και μη εκτάσεων εξαιτίας της κακοκαιρίας.

(Photo: EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Η αρμόδια αντιδήμαρχος τόνισε ότι η αγωνία των αγροτών είναι μεγάλη, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή ημέρα και στην άφιξη κλιμακίου του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών.

Σφοδρή χαλαζόπτωση είχαμε από χθες το βράδυ στο νομό Κοζάνης, ενώ αργά χθες το βράδυ ένα όχημα παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στη Βόλβη, με την Πυροσβεστική υπηρεσία να διασώζει τελικά τους τέσσερις επιβάτες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ