H "γκαντεμιά" του 2020 «ξαναχτυπά»: Νέο είδος καρχαριών που περπατούν & αντέχουν έξω από το νερό - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Τι άλλο θα δούμε αυτή τη χρονιά;

Πολλά περίεργα συνέβησαν μέσα στο 2020, αλλά ότι θα βλέπαμε και καρχαρίες που να... περπατούν δεν το περιμέναμε!

Αυτό το νέο είδος καρχαρία ζει στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αυστραλίας και έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να... περπατάει, χρησιμοποιώντας τα πτερύγιά του, ως "πόδια".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simon Pridmore (@simonpridmore) on

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο επιστημονικό περιοδικό Marine and Freshwater Research.

Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή του συγκεκριμένου είδους είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Corinna (@schnorcheljunkey) on

Όπως αναφέρει ο Gavin Naylor, διευθυντής του προγράμματος Florida Shark Research στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, οι περισσότεροι καρχαρίες εξελίσσονται αργά.

Οι καρχαρίες Sixgill, για παράδειγμα, είναι «κολλημένοι στο παρελθόν» λέει ο ίδιος και συνεχίζει «Βλέπουμε ζώα που έχουν σήμερα ακριβώς τα ίδια δόντια που είχε το είδος πριν από 180 εκατομμύρια χρόνια».

Ωστόσο, οι Walking Sharks αποτελούν εξαίρεση, όπως φαίνεται και εξακολουθούν να εξελίσσονται στα τροπικά νερά γύρω από την Αυστραλία, την Παπούα Νέα Γουινέα και την ανατολική Ινδονησία.

Έχουν έντονα χρώματα και μήκος περίπου ένα μέτρο, ενώ, κατά την άμπωτη εντοπίστηκαν. πάνω στους κοραλλιογενείς υφάλους και έξω από το νερό.

Η ικανότητά τους να περπατούν τους δίνει ένα πλεονέκτημα όταν στριφογυρίζουν ανάμεσα σε βράχια για να κυνηγήσουν το θήραμά τους, όπως καβούρια, καραβίδες και άλλα μικρά ψάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ