Περμανάντ μαλλιών για λεπτή ή χοντρή μπούκλα – Μυστικά & επιπτώσεις (Φωτό)

Υπέροχα σχέδια...

Τα σγουρά μαλλιά αποτελούν τα τελευταία χρόνια κορυφαία τάση. Αν λοιπόν θέλετε να ακολουθήσετε αυτό το top hair trend αλλά τα μαλλιά σας είναι ίσια, μην ανησυχείτε καθώς υπάρχει πληθώρα επιλογών.

Πέρα από τους φυσικούς τρόπους δημιουργίας μπούκλας, αλλά και τις μπούκλες με το ψαλίδι μαλλιών, η περμανάντ είναι μια πιο μόνιμη λύση. Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μόνιμα κατσαρά μαλλιά χωρίς να χρειάζεστε ώρες για να το πετύχετε.

Μάθετε λοιπόν τα πάντα γύρω από την φόρμα περμανάντ μαλλιών και τα μυστικά για να διατηρήσετε όμορφες τις μπούκλες.

Τι είναι η περμανάντ μαλλιών;

Περμανάντ μαλλιών (2)

Η περμανάντ είναι μια τεχνική – φόρμα μαλλιών που προσφέρει μόνιμη λεπτή ή χοντρή μπούκλα. Εφαρμόζεται κυρίως στο κομμωτήριο από ειδικό, αλλά μπορείτε να κάνετε και μόνη σας περμανάντ στο σπίτι, αρκεί να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα σύνεργα και προϊόντα.

Η διάρκεια που αντέχει η περμανάντ μαλλιών είναι περίπου 6 μήνες, ενώ με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται μια χαλάρωση της μπούκλας. Μάλιστα επειδή τα μαλλιά μακραίνουν σε αυτό το διάστημα και αποκαλύπτεται η φυσική υφή της τρίχας στο επάνω μέρος του κεφαλιού, η επιλογή μας χαλαρής και ανάλαφρης μπούκλας με την περμανάντ θα κάνει το αποτέλεσμα να γίνει πιο ομοιόμορφο και φυσικό.

Η δημιουργία της περμανάντ μαλλιών μπορεί να γίνει τόσο σε κοντά, όσο και σε μακριά μαλλιά και βασίζεται στον συνδυασμό της θερμότητας με τα χημικά συστατικά του φάρμακου που χρησιμοποιείται. Παλαιότερα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνταν γι’ αυτή τη φόρμα μαλλιών ήταν πολύ πιο δυνατά και περιείχαν αμμωνία. Αυτό μάλιστα πολλές φορές προκαλούσε μεγάλη φθορά στην τρίχα.

Πλέον όμως η σύνθεση των φαρμάκων της περμανάντ έχει αλλάξει. Οι νέες φόρμουλες που χρησιμοποιούνται, βασίζονται σε αμινοξέα ή παράγωγα ζάχαρης, τα οποία κάνουν μόνιμα σγουρά τα μαλλιά χωρίς να τα φθείρουν. Ίσα ίσα που η σύνθεση τους περιποιείται την τρίχα.

Γενικότερα το αποτέλεσμα της νέας φόρμουλας εφαρμογής της περμανάντ στα μαλλιά είναι πιο φυσικό. Μπορείτε να δημιουργήσετε λεπτές ή χοντρές μπούκλες, είτε να παίξετε με τα πιο χαλαρά και ανάλαφρα σχήματα, όπως τα beachy waves. Τα διαφορετικά σχήματα μπούκλας είναι αποτέλεσμα διαφορετικής κατεύθυνσης και τυλίγματος της κάθε τούφας.

Αυτό είναι άλλωστε και ένα ακόμη στοιχείο που ξεχωρίζει τη νέα φόρμουλα της περμανάντ από την παλιά.

Είδη περμανάντ – φόρμα μαλλιών:

Τα είδη της περμανάντ μαλλιών που μπορείτε να κάνετε είναι πλέον δυο, ο θερμός και ο ψυχρός τύπος.

Περμανάντ μαλλιών (4)

Κατά τον θερμό τύπο, γνωστό και ως digital hot perms, η διαδικασία ξεκινάει με μια χαλαρωτική θεραπεία μιας ώρας περίπου που προετοιμάζει τα μαλλιά για τη φόρμα. Στη συνέχεια, τοποθετούνται οι θερμές ράβδοι για να σχηματιστούν οι μπούκλες ή τα κύματα. Τέλος, εφαρμόζονται πολλά ρόλεϊ στα μαλλιά και θερμότητα με το ειδικό μηχάνημα. Η ώρα παραμονής στο μηχάνημα έχει να κάνει με το μήκος, το είδος και το πάχος των μαλλιών, συνήθως είναι 3-4 ώρες.

Από την άλλη μεριά ο ψυχρός τύπος είναι ο πιο παραδοσιακός και δημοφιλής. Εφαρμόζεται στα μαλλιά ένα αλκαλικό διάλυμα και πιάνονται τούφα τούφα γύρω από τα ειδικά ρόλεϊ – ράβδους. Αυτή η τεχνική που χρειάζεται 2-2,5 ώρες εφαρμογής, δημιουργεί αρχικά πιο καλοσχηματισμένες και λεπτές μπούκλες, οι οποίες σιγά σιγά χαλαρώνουν και γίνονται κύματα.

Περμανάντ μαλλιών (5)

Με τον θερμό τύπο περμανάντ μπορείτε να επιτύχετε περισσότερα μεγέθη χαλαρής μπούκλας, ανάλογα με το μέγεθος των ρόλεϊ που θα χρησιμοποιήσετε, ενώ τα μαλλιά γίνονται κατσαρά όταν στεγνώσουν. Το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό και λιγότερο καταστροφικό για την τρίχα, αφού η θερμοκρασία των ρόλεϊ είναι πιο ελέγξιμη. Βέβαια πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία που λειτουργεί μόνο σε χοντρή τρίχα, είναι πιο ακριβή και οι μπούκλες χαλαρώνουν γρηγορότερα.

Σε αντίθεση, ο ψυχρός τύπος περμανάντ δίνει κατσαρά μαλλιά όταν είναι βρεγμένα ή έχουν κάποιο προϊόν styling. Το αποτέλεσμα είναι πιο σγουρά μαλλιά που μπορούν να φτάσουν ως την ρίζα, αλλά με λιγότερο φυσικό αποτέλεσμα και χρησιμοποιώντας λιγότερη θερμότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι ιδανική μέθοδος για κάθε τύπο μαλλιών και πιο οικονομική.

Επιπτώσεις περμανάντ στα μαλλιά και κίνδυνοι:

Με την χρήση της νέα μεθόδου περμανάντ οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις στην τρίχα είναι λιγότερες. Ωστόσο, για να κάνετε μόνιμα σγουρά τα μαλλιά σας εφαρμόζοντας φόρμα περμανάντ, θα πρέπει να είναι υγιή και να μην έχουν βαφτεί για ένα μικρό διάστημα.

Καλό θα είναι λοιπόν να κουρέψετε τα μαλλιά σας και να αφαιρέσετε τα φθαρμένα μέρη τους πριν την εφαρμογή της φόρμας για κατσαρά μαλλιά. Επίσης, αν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας, είναι προτιμότερο να κάνετε πρώτα την φόρμα της περμανάντ. Στη συνέχεια, αφήστε ένα μικρό διάστημα (τουλάχιστον μία εβδομάδα) να περάσει και κάντε κανονικά τη βαφή. Το ακριβές χρονικό διάστημα που θα περιμένετε ανάμεσα στην περμανάντ και τη βαφή θα σας το πει ο κομμωτής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η τεχνική της περμανάντ τείνει να ανοίγει το χρώμα των μαλλιών.

Αν και μπορείτε εύκολα να βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών ή στα φαρμακεία το ειδικό κιτ για περμανάντ στο σπίτι, είναι προτιμότερο να μην το επιχειρήσετε μόνη σας αν δεν έχετε εμπειρία. Ένας ειδικός γνωρίζει ακριβώς τι χρειάζονται τα μαλλιά σας και πως πρέπει να τους συμπεριφερθεί για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Περμανάντ μαλλιών (3)

Τι να κάνετε μετά την εφαρμογή της περμανάντ μαλλιών:

Αφού κάνετε την περμανάντ φόρμα μαλλιών δεν θα πρέπει να τα βρέξετε για 3 ημέρες. Το λούσιμο ενδείκνυται μόνο στην περίπτωση που θέλετε πιο χαλαρές και beach waves μπούκλες.

Από εκεί και πέρα, την πρώτη εβδομάδα αποφύγετε οποιοδήποτε styling, εκτός από το χτένισμα με τα δάχτυλα για να δώσετε κίνηση και μορφή στις μπούκλες σας. Ακόμη και το πιο απλό χτένισμα ή αξεσουάρ μαλλιών μπορεί να σπάσει την περμανάντ ή να της δώσει ανεπιθύμητο σχήμα. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να χτενίζετε τα μαλλιά σας με βούρτσα. Κάντε το με τα δάχτυλα ή με μια χτένα με αραιά δόντια μετά την εφαρμογή του conditioner.

Κατά την διάρκεια του ύπνου, καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα μεταξωτό μαντήλι για να προστατεύσετε τη φόρμα και το φριζάρισμα.

Επίσης, καλό θα είναι να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και όχι με το πιστολάκι. Αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε το σεσουάρ, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε την φυσούνα.

Το ίδιο ισχύει και για τα εργαλεία ισιώματος. Τείνουν να φριζάρουν τα μαλλιά λόγω θερμότητας, αλλά και να τα καταστρέφουν ευκολότερα. Παράλληλα οι μπούκλες σας χάνουν την μορφή τους και πέφτουν γρηγορότερα.

Τα προϊόντα με αλκοόλη και σιλικόνη θα πρέπει να αποφεύγονται. Τα μεν πρώτα τείνουν να ξηραίνουν γρηγορότερα τα μαλλιά, ενώ τα δεύτερα λαδώνουν και βαραίνουν τα μαλλιά, τραβώντας τις μπούκλες προς τα κάτω. Προτιμήστε ειδικά προϊόντα για κατσαρά μαλλιά που ενυδατώνουν σε βάθος την τρίχα.

 

Ενδεικτικές φωτογραφίες με περμανάντ μαλλιών:

Περμανάντ μαλλιών (6)

Περμανάντ μαλλιών (7)

Περμανάντ μαλλιών (8)

Περμανάντ μαλλιών (9)

Περμανάντ μαλλιών (10)

Περμανάντ μαλλιών (11)

Περμανάντ μαλλιών (12)

 

Τιμή για περμανάντ μαλλιών:

Η τιμή για την περμανάντ μαλλιών καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Σημαντικό ρόλο παίζει το μήκος και ο τύπος των μαλλιών, καθώς και η μέθοδος – τύπος περμανάντ που θα χρησιμοποιηθεί.

Ρωτήστε λοιπόν τον κομμωτή σας για το κόστος την περμανάντ φόρμας μαλλιών που θα επιλέξετε να κάνετε, καθώς και για τυχόν προσφορές – πακέτα που μπορεί να διαθέτει το κάθε κομμωτήριο, αναφέρει το beautetinkyriaki.

Συνήθως οι τιμές για περμανάντ ξεκινούν από τα 30-35 ευρώ για κοντά μαλλιά και το κόστος αυξάνεται για μεσαία ή μακριά μαλλιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ