Όταν ο Διονύσης Καβαλλιεράτος παρουσίασε τους «χορευτές» του στο Ηρώδειο, το ICC WOMEN HELLAS ήταν εκεί - μοναδική στιγμή τέχνης & πολιτισμού (φωτό)

Ένα μαγικό πολιτιστικό event....

Όταν η τέχνη του σήμερα, ο Διονύσης Καβαλλιεράτος συναντά την διαχρονική τελειότητα του Ηρωδείου & εμείς οι γυναίκες της Ελλάδας ICC WOMEN Hellas που θέλει να προοδεύσει, τον ακούμε να μας συστήνει  με χιούμο,  η σαρκασμό τους χορευτές του...

Μιά μοναδική έκθεση : «Αποπροσανατολισμένος Χορός - Παραπλανημένος πλανήτης» με παράξενα πολύχρωμα γλυπτά από παράταιρα & τόσο σοφά ταιριασμένα υλικά.

Το cluster Τέχνη & Πολιτισμός που απαρτίζουν η Μαριλένα Καλλιτσάντση & η Ελπίδα Νικόλ Βασιλειάδη προσκάλεσαν τα μέλη & τους φίλους μας σε μία ιδιωτική ξενάγηση του ίδιου του δημιουργού.

Η έκθεση ήταν μία σύμπραξη του ΝΕΟΝ & του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. 

Στο μαγικό αυτό πολιτιστικό event παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου & ο Πρόεδρος του ICC GREECE Πέτρος Δούκας .

Ένας χορός στήθηκε στον ιερό χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού , εκεί που  χόρεψαν ο Νουρέγιεφ & ο  Μπαρίσνικοφ, εδω που μας μάγεψε με  την τελειότητα των κινήσεων της η Συλβί Γκιγιέμ ....

Εδώ τραγούδησε η Μαρία την Κάλλας το 1957, λίγα χρόνια μετά την αποκατάσταση του εκπληκτικού αυτού οικοδομήματος που έκτισε τον  2ο αιώνα μΧ ο Ηρώδης ο Αττικός προς τιμήν της γυναίκας του της Ασπασίας Αννίας Ρηγίλλης...

Who is who

O Διονύσης Καβαλλιεράτος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2002 και ολοκλήρωσε (2003-2004) το Radar Project (residency) στην Βενετία και την Κρακοβία.

Η ευέλικτη καλλιτεχνική πρακτική του Καβαλλιεράτου περιλαμβάνει μικρής και μεγάλης κλίμακας γλυπτά σε ξύλο, πηλό ή σε μικτή τεχνική, καθώς και σχέδια σε μολύβι και κάρβουνο.

Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις: Barbeque in the Abyss, AKA (Βερολίνο, 2010)˙ The Curse of the Monk, Bugada/Cargnel (formerly Cosmic) Gallery (Παρίσι, 2009)˙ The Ejaculation of the Demon, (μαζί με την Iris van Dongen), The Breeder, (Αθήνα, 2008)˙The Breeder, (Αθήνα, 2005). Πρόσφατες ομαδικές εκθέσεις: Ντέρτι Humanism, Faggionato Fine Arts (Λονδίνο, 2011)˙ Satan Get Behind Me and Push, Peres Projects (Βερολίνο, 2010)˙ Μπιενάλε της Αθήνας (2009).

Δείτε περισσότερες φωτό στο slide show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ