O Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια μοναδική συνταγή - Σαλάτα Waldorf με ρεβίθια

Υπέροχη συνταγή! 

Συστατικά

Για τη σάλτσα

  • 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο

Για τη σαλάτα

  • 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 2 στικ σέλερι, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μήλο κόκκινο, κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • 140 γρ. σταφύλι, κόκκινο χωρίς κουκούτσια, κομμένο στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. καρύδια, λεπτοκομμένα
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα για τη σαλάτα ανακατεύοντας το γιαούρτι, το μηλόξιδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο σε ένα μπολ με ένα κουτάλι. 
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα. 
  • Σερβίρουμε τη σαλάτα γαρνιρισμένη με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο. 
  • Εναλλακτικά, αδειάζουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. 
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, ώστε να παγώσει καλά. 
  • Μπορούμε να διατηρήσουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ