Παγκόσμια ανησυχία για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού - Περισσότερα από 208.000 σε μια μέρα, σχεδόν 12 εκατ. τα συνολικά

Τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει πλέον τα 11.988.088, ενώ οι νεκροί από τη νόσο είναι 547.489 σε όλο τον πλανήτη.

Τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη αυξάνονται ραγδαία, με τη νόσο να παρουσιάζει νέα έξαρση γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία.

Χθες είχαμε 208.087 κρούσματα σε όλο τον κόσμο - μέσα σε μόλις 24 ώρες, ενώ 5.515 άνθρωποι κατέληξαν από επιπολοκές του κορωνοϊού σε μία μόνο ημέρα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός "κρούει τον κώδωνα του κινδύνου" για την αύξηση των κρουσμάτων, ενώ χθες, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ προειδοποίησε πως «δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση».

«Αν και ο αριθμός των θανάτων μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί σε διεθνές επίπεδο, στην πραγματικότητα, ορισμένες χώρες έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μείωση του αριθμού των θανάτων, ωστόσο σε άλλες χώρες, οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

 

Τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει πλέον τα 11.988.088, ενώ οι νεκροί από τη νόσο είναι 547.489 σε όλο τον πλανήτη.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, είχαμε περίπου 400.000 κρούσματα, ενώ στο "μάτι του κυκλώνα" εξακολουθούν να βρίσκονται οι ΗΠΑ, με περισσότερα από 3 εκατ. συνολικά κρούσματα, καθώς και 133.994 νεκρούς.

Στη δεύτερη θέση η Βραζιλία με περισσότερα από 1,6 εκατ. κρούσματα - ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος Μπολσονάρου - και 66.868 νεκρούς, ενώ η Ινδία μετρά 746.506 συνολικά κρούσματα - εκ των οποίων περισσότερα από 3.000 είναι νέα - καθώς και 20.684.

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν, επίσης, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στη Ρωσία, το Μεξικό, το Ιράν και το Πακιστάν, με την κατάσταση να κρίνεται ως δύσκολη.

Παράλληλα, ανησυχία έχει προκαλέσει και το γεγονός πως ο ΠΟΥ επανεξετάζει το αν ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω σωματιδίων στον αέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNBC.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ παραδέχτηκαν πως «προκύπτουν αποδείξεις» σχετικά με την διασπορά της νόσου, μέσω του αέρα, μετά την προτροπή ομάδας επιστημόνες στον ΠΟΥ να επικαιροποιήσει τις οδηγίες του σχετικά με τον τρόπο εξάπλωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ