Απίστευτη τραγωδία στις ΗΠΑ: 17χρονη πέθανε από κορωνοϊό - Οι γονείς της προσπάθησαν να την θεραπεύσουν στο σπίτι με υδροξυχλωροκίνη

Δυο εβδομάδες πριν τον θάνατό της η άτυχη Carsyn Leigh Davis είχε παραστεί σε θρησκευτική εκδήλωση, με περίπου 100 άλλα παιδιά.

Μία έφηβη από τη Φλόριντα κατέληξε στα τέλη Ιουνίου από επιπλοκές του κορωνοϊού. 

Όπως έγινε σήμερα γνωστό από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος της 17χρονης Carsyn Leigh Davis οφείλεται στον ιό.

Σύμφωνα με την έκθεση, όταν η Carsyn άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα, οι γονείς της - οι οποίοι ασχολούνται με παραιατρικά επαγγέλματα- της έδωσαν θεραπεία στο σπίτι, όπως αναφέρει το today.com.

Συγκεκριμένα, δεκατρείς ημέρες πριν από το θάνατό της, στις 10 Ιουνίου, η Carsyn Leigh Davis, βρέθηκε σε μια εκκλησιαστική εκδήλωση με περίπου 100 παιδιά, χωρίς να τηρεί τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης ή να φορά μάσκα.

Τρεις ημέρες αργότερα, η κοπέλα εμφάνισε πονοκέφαλο και βήχα.

Τότε η νοσοκόμα μητέρα της και ο βοηθός ιατρού πατέρας της της έδωσαν αζιθρομυκίνη, ένα συνταγογραφούμενο αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων.

Ωστόσο, μετά από έξι ημέρες, τα συμπτώματα της Carsyn επέμεναν, με την μητέρα της να ανησυχεί για το χρώμα της.

Παράλληλα, ο κορεσμός του οξυγόνου της Carsyn είχε πέσει ιδιαίτερα χαμηλά.

Τότε, η μητέρα της έδωσε στην 17χρονη υδροξυχλωροκίνη και μόνο τότε την πήγαν τελικά στο νοσοκομείο, οπού και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. 

(Photo: GoFundme.com)

Για τέσσερις ημέρες, η Carsyn λάμβανε επιθετική θεραπεία για τον κορωνοϊό, όμως, δεν τα κατάφερε και άφησε τελικά την τελευταία της πνοή.

Η άτυχη κοπέλα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας σε όλη της τη ζωή, συμπεριλαμβανομένης μιας σπάνιας πάθησης του νευρικού συστήματος, ενώ ήταν και παχύσαρκη. 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ