Επιτέλους τα σιαμαία δίδυμα κοριτσάκια διαχωρίστηκαν - Χαμόγελα για την Ervina & την Prefina μετά από τρία δύσκολα χειρουργεία (φωτό - βίντεο)

Ο διαχωρισμός τους πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, μετά από τρεις λεπτές και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. 

 Οι σιαμαίες αδελφούλες Ervina και Prefina γεννήθηκαν το 2018 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και ήταν ενωμένες στο κεφάλι.

Τα μόλις δύο ετών κοριτσάκια είχαν «μία από τις πιο σπάνιες και περίπλοκες μορφές κρανιακής και εγκεφαλικής σύντηξης», όπως ανέφεραν οι γιατροί τους, ωστόσο, ο διαχωρισμός τους έγινε με επιτυχία, μετά από ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις λεπτές και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. 

 

 

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Bambino Gesu της Ρώμης και όπως ανέφερε ανακοίνωση του νοσοκομείου «ήταν η πρώτη φορά στην Ιταλία και πιθανότατα στον κόσμο που οι χειρουργοί μπόρεσαν να διαχωρίσουν τα δίδυμα με το σπάνιο συγγενές ελάττωμα με τέτοιο τρόπο».

(Photo: ospedalebambinogesu.it)

Η μητέρα των διδύμων, Ermine Nzotto, δήλωσε πως παρότι εκείνη δεν πήγε ποτέ στο σχολείο, ελπίζει ότι οι κόρες της θα μελετήσουν για να γίνουν γιατροί.

 

 

Οι δύο αδελφούλες μεταφέρθηκαν στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο του 2018, αφού ο πρόεδρος του νοσοκομείου, το οποίο ανήκει στο Βατικανό αλλά λειτουργεί με βάση το ιταλικό δημόσιο σύστημα υγείας, συνάντησε την μητέρα και τα κοριτσάκια στο νοσοκομείο όπου γεννήθηκαν.

 

 

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία έδειξαν ότι τα δίδυμα είναι γενικά σε καλή υγεία, αλλά ότι η καρδιά του ενός παιδιού δούλευε σκληρότερα για να διατηρήσει την «φυσιολογική ισορροπία των οργάνων και των δύο, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου».

 

 

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η ομάδα των ειδικών - συμπεριλαμβανομένων νευροχειρουργών, αναισθησιολόγων, νευροραδιολόγων, πλαστικών χειρουργών και φυσιοθεραπευτών - ήταν το κοινό δίκτυο αιμοφόρων αγγείων, που μεταφέρει το αίμα από τον εγκέφαλο στην καρδιά των δύο κοριτσιών, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

 

 

Η διαδικασία απαιτούσε «τρεις πολύ λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις για την σταδιακή ανοικοδόμηση δύο ανεξάρτητων φλεβικών συστημάτων», ανέφερε.

 

 

Η τελική χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκεσε 18 ώρες και περιελάμβανε 30 γιατρούς και νοσοκόμες, πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου όταν τελικά χωρίστηκαν τα οστά του κοινού τους κρανίου.

«Ένα μήνα μετά τον τελικό διαχωρισμό, τα δίδυμα είναι καλά» ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ