Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Παγωτό: Πόσες θερμίδες έχει και ποια είναι η θερμιδική του αξία

Θα μπορούσε να είναι σκληρό κατά την περίοδο της διατροφής σου να μην μπορείς να ευχαριστηθείς ένα λαχταριστό παγωτό.

Κάποια παγωτά αντιστοιχούν πάνω από 300 θερμίδες ανά μισό φλιτζάνι.

Τα καλά νέα είναι, μεγάλη πληθώρα από αυτά είναι διαθέσιμα να σου ικανοποιήσουν τους γευστικούς σου κάλυκες με τις μισές μόλις θερμίδες ή και λιγότερες. Πριν βιαστείς να κρίνεις τις θερμίδες και τις θερμιδικές άξιες του πάρε την πιο έξυπνη και σωστή επιλογή

ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ

Η ακόλουθη ερευνά έχει γίνει σε μισό φλιτζάνι παγωτό βανίλια (66 γρ)

 • ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 137
 • ΛΙΠΟΣ: 7.3γρ
 • ΝΑΤΡΙΟ: 53mg
 • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 16γρ
 • ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ: 0.5γρ
 • ΖΑΚΧΑΡΑ: 14γρ
 • ΠΡΩΤΕΙΝΗ: 2.3γρ

Το παγωτό είναι απολαυστικό αλλά αρκετά υψηλό σε θερμίδες και σε λιπαρά. Πολλές έρευνες αποδεικνύουν τις θερμίδες του παγωτού ως «κενές θέμιδες».

Οι κενές θερμίδες αποτελούμενες από σάκχαρα, ανθυγιεινό νάτριο ή τρανς λιπαρά παρέχουν κυρίως ενέργεια.

Οι ειδικοί της διατροφής υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να περιορίζουμε τις τροφές με κενές θερμίδες.

Άρα αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να τρως παγωτό από δω και πέρα? Και βεβαία όχι… Αλλά θα πρέπει να προσέχεις και να αντιμετωπίζεις τις θερμίδες του παγωτού με μετριοπάθεια όταν θα θελήσεις να φας.

Θα πρέπει να το προσέχεις καλά αυτό. Γιατί? Διότι σε ένα μπολ παγωτό οι θερμιδικές άξιες στην ετικέτα μπορούν να γίνουν πολύ διαφορετικές από αυτές του ισοδύναμου ενός παγωτού η όποια είναι 100γρ. ανά μισό φλιτζάνι. Πολλοί από εμάς καταναλώνουμε πολύ περισσότερο από αυτό.

Οι θερμίδες και οι θερμιδικές αξίες του παγωτού μεταβάλλονται πολύ μεταξύ εταιριών και γεύσεων. Αυτές είναι οι θερμιδικές άξιες από κάποιες γνώστες μάρκες παγωτών

 • Μια μίση μερίδα Ben & Jerry's (γεύση κερασί) αποδίδει 260 θερμίδες και 14γρ. λίπος
 • Ένα Klondike Bar αποδίδει 250 θερμίδες και 14γρ. λίπος
 • Ένα σκουπ από Haagen Dazs  (βελγική σοκολάτα) αποδίδει 330 θερμίδες και 21γρ. λίπους

ΧΑΜΗΛΑ ΣΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΑΓΩΤΑ ΜΠΑΡΕΣ & SANDWICHES

Μια γνωστή εταιρία για τους λάτρεις του παγωτού είναι η WEIGHT WATCHERS με μπάρες και γρανίτες παγωτού με μεγάλη γκάμα γεύσεων. Αναμίξεις φρούτων και άλλες γευστικές λιχουδιές. Τα περισσότερα είναι πάνω από 150 θερμίδες και κάποια αλλά είναι κάτω από 100 θερμίδες ανά μπάρα.

Κάποια άλλα χαμηλό-θερμιδικά παγωτά είναι.

 • Fudgesicle. 1 μπάρα παγωτού αντιστοιχεί σε 100 θερμίδες
 • Skinny Cow Low-Fat Fudge Bar. 1 μπάρα ιση με 100 θερμίδες
 • Yasso Frozen Greek Yogurt Bars. 1 μπαρα ιση με 100 θερμιδες

Πολύ πιθανόν να μην σου αρέσουν οι γεύσεις σε χαμηλό-θερμιδικά παγωτά, άρα επέλεξε την γεύση που θες όμως να θυμάσαι πάντα με μέτρο

ΠΑΓΩΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΣΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

Μια γνωστή εταιρία σε αυτή την κατηγορία είναι η EDY’S. Η εταιρία αυτή δίνει βάση στην γεύση ώστε να καλύψει και τις πιο απαιτητικές ανάγκες. Η EDY’S είναι αντιπρόσωπος της DREYER’S σε κάποιες περιοχές άρα δεν θα την βρεις παντού ως EDY’S.

Ποιο είναι το καλύτερο σε αυτή την εταιρία? Είναι το ότι σε κάθε σκουπ από κάθε γεύση θα υπάρχουν πολλά μικρά κομματάκια σοκολάτας μέσα. Μισή μερίδα αντιστοιχεί σε 120 θερμίδες και 4.5γρ λίπους

Μια άλλη γεύση είναι το τραγανό και light  φυστικοβουτυρο , υπέροχη γεύση καραμέλας με παγωτό το οποίο αποδίδει μόλις 130 θερμίδες και 5γρ. λίπους

Και άλλες γνωστές εταιρίες χαμηλές σε θερμίδες είναι .

 • Edy's Slow Churned αποδίδει 100 θερμίδες
 • Breyers αποδίδει 100 θερμίδες
 • Weight Watchers Giant Vanilla Fudge Sundae Cup 1 δοχείο αποδίδει 160 θερμίδες

Να προσέχεις να μην τρως από το δοχείο με το κουτάλι γιατί μπορεί να ξεπεράσεις τα όρια, βαλε την σωστή ποσότητα σε ένα μπολ και φάτε από εκεί

ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ

Ποιο παγωτό μας κάνει κακό λοιπόν στην διατροφή μας? Κάθε παγωτό που αποτελείται από πολλά μιξαρισματα και γλυκαντικές ουσίες μπορεί να σου χαλάσει το θερμιδικό έλλειμμα για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ότι είναι και πιο νόστιμο τόσο περισσότερα σάκχαρα και θερμίδες εχει και νομίζεις ότι θα σε ευχαριστήσει καλυτέρα

Γνωστές εταιρίες όπως Ben & Jerry's. Chubby Hubby Ice Cream   αποδίδει 340 θερμίδα ανά μισή μερίδα  και η Peanut Buttah Cookie Core  αποδίδει 320 ανά μίση μερίδα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ

Άμα θες να βρεις το πιο φιλικό διατροφικό παγωτό.

Ψάξε για την λέξη <θερμίδες αργής καύσης> στην ετικέτα του προϊόντος. Η διαδικασία της αργής καύσης είναι να μιξάρει λίγο μέρος από το λίπος του γάλακτος με το παγωτό αναφέρει το logodiatorfis.

Η διαδικασία αυτή ζυμώνει τα μόρια των λιπιδίων, τα απλώνει και τα διαμορφώνει ομοιόμορφα, αυτό αποδίδει στα χαμηλό-θερμιδικά παγωτά την ίδια υφή σαν μια κανονική ποικιλία. Αυτό σε κάνει να σκέπτεσαι ότι τρως περισσότερη ποσότητα λίπους από αυτή που πρέπει.

Είναι σημαντικό να ξέρεις πως δεν έχουν όλα τα διαιτητικα παγωτά χαμηλές θερμίδες. Για την ακρίβεια καταγράφεται στη ετικέτα 25% λίπος λιγότερο από την κανονική εκδοχή, αρα οι θερμίδες θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Οι light εκδοχές υποστηρίζουν το μισό λίπος από το κανονικά παγωτά. Στην πραγματικότητα η χαμηλό-θερμιδική επιλογή χαρακτηρίζεται ως και χαμηλή σε λίπος, αυτό σημαίνει ότι αποδίδει 3γρ. λίπους ανά μερίδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ