Kοτανίδου: Τέλος Νοεμβρίου το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα – Εμβόλιο στις αρχές του 2021

Τι είπε για το εμβόλιο; 

Την εκτίμηση ότι το δεύτερο κύμα κορωνοϊού θα χτυπήσει «Νοέμβριο προς Δεκέμβριο στην Ελλάδα, γιατί τότε θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους» έκανε η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον Θέμα 104,6, «έχουμε την τύχη στην Ελλάδα να έχουμε καλό κλίμα που μας βοηθάει να είμαστε για μεγαλύτερο διάστημα έξω, ώστε να μη συνωστιζόμαστε και να έχουμε αποστάσεις».

Ερωτηθείσα για τα πανηγύρια, ανέφερε ότι «ενέχουν κινδύνους γιατί γίνεται ένας τεράστιος συνωστισμός.

Όταν συνωστίζονται 200, 300, 1.000 άτομα σε έναν χώρο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν υπάρχει ένας φορέας του ιού όπως αγκαλιάζονται θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα».

«Το αργότερο στις αρχές του 2021 το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Η ίδια κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις ακόμα και με «φίλους ή την παρέα σας». «Κρατήστε αποστάσεις, αργότερα τα φιλιά και οι αγκαλιές. Όταν έρθει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κοτανίδου, η οποία είναι και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Για το εμβόλιο εκτίμησε ότι «το αργότερο στις αρχές του 2021 θα το έχουμε», δίνοντας μεγάλη πιθανότητα «να το έχει νωρίτερα η Οξφόρδη -και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο».

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχουν μεταλλάξεις του κορωνοϊού, «όμως δεν είναι τέτοιες που να έχουν επηρεάσει τη μολυσματικότητα του ιού».

Ως προς το άνοιγμα του τουρισμού, είπε ότι «η αντίδρασή μας είναι γρήγορη γιατί είδατε ότι μπορούμε μέσα σε 24 ώρες να κλείσουμε τα σύνορα με μια χώρα».

Θα παρακολουθούμε για έναν χρόνο όσους παίρνουν εξιτήριο

Η ίδια μίλησε για τους ανθρώπους που έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ λέγοντας ότι «έχουμε συνολική θνητότητα που δεν ξεπερνάει πολύ το 35% που είναι ένα πολύ καλό ποσοστό. Αυτοί που καταλήγουν είναι συνήθως ασθενείς μεγάλης ηλικίας με σημαντικά προβλήματα υγείας» και προσθέτοντας ότι «θα παρακολουθούμε για ένα χρόνο όσους παίρνουν εξιτήριο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ