29 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στον Προμαχώνα – Ανησυχία στη Βόρεια Ελλάδα (βίντεο)

 Έκτακτα μέτρα αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση...

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Ελλάδα μετά τον εντοπισμό 29 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στα χερσαία σύνορα του Προμαχώνα. 

 Για τον λόγο αυτό θεωρήθηκε επιβεβλημένο να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα κρούσματα αυτά αφορούν τουρίστες από την Ρουμανία και την Βουλγαρία. 

Να σημειώσουμε πως χθες ανακοινώθηκαν 50 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Δείτε επίσης: Τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα μας από τον Προμαχώνα

 

 

 

Από αυτά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3672, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

919 κρούσματα (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ