Ο «Μεγάλος Περίπατος» έφτασε στην Ερμού - Ξεκίνησαν οι εργασίες

Είχαν προηγηθεί οι εργασίες επί της Βασ. Όλγας, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, καθώς και στην οδό Πανεπιστημίου.

Συνεχίζει να «επιμηκύνεται» ο «Μεγάλος Περίπατος».

Το βράδυ της Κυριακής 12 του μηνός ξεκίνησαν οι ήπιες παρεμβάσεις στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού (από Αιόλου έως Αγίων Ασωμάτων) με δημιουργία επιπλέον χώρων για τους πεζούς, που όμως δεν θα επηρεάσουν την κίνηση των οχημάτων, καθώς η οδός Ερμού παραμένει ανοιχτή στην κυκλοφορία.

Επίσης, νέα συνεδρίαση - την 4η κατά σειρά- πραγματοποίησε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου, με την συμμετοχή των επιστημόνων που πλαισιώνουν την υλοποίηση του «Μεγάλου Περιπάτου».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, συζητήθηκε η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, όπως αυτή θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, την προσεχή Δευτέρα 13 του μηνός, σχετικά με τις «παρεμβάσεις που φέρνουν ισορροπία στις μετακινήσεις και τη λειτουργία της τοπικής αγοράς στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας και την Πλάκα και οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από την Κυριακή 26 Ιουλίου».

Επίσης, ο συγκοινωνιολόγος - καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιώργος Γιαννής, παρουσίασε τα δεδομένα που ανέκυψαν από τις πρώτες εβδομάδες της προσωρινής εφαρμογής του «Μεγάλου Περιπάτου».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ